Dominika Handzušová Správy

Šudenti z Trnavy chcú dostať viac: AZU Big Day sa tešil vysokému záujmu

AZU Big Day Trnava na svoju prezentáciu využilo šestnásť organizácií. Podujatie dostalo priestor na pôde Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Šudenti z Trnavy chcú dostať viac: AZU Big Day sa tešil vysokému záujmu
Zdroj: Dnes24.sk

Národný rozvojový projekt Aktivita Zvyšuje Úspech (AZU) začal v akademickom roku 2014/2015 tretí rok svojej činnosti. Pripojili sa doň ďalšie školy, čím má projekt zastúpenie v každom krajskom meste na Slovensku. Do tretieho ročníka preto vstupuje s pocitom veľkej zodpovednosti.

Podporujú nápady

Pri príležitosti nového akademického roku organizovali lokálni koordinátori uvítacie podujatia AZU Big Day. Prezentované sú na nich možnosti a aktivity pre študentov, ktoré môžu vykonávať na univerzite vo voľnom čase a tým sa osobnostne rozvíjať. Myšlienkou podujatia bolo „podporujeme nápady“, hlavné krédo projektu pre nastávajúce obdobie.

Ako informoval koordinátor projektu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave, priestor dostal na jej pôde v stredu 8. októbra. Podujatie bolo určené pre miestnych, ale aj študentov ďalších škôl v Trnave. „Mnohí z vystavovateľov majú celoslovenské až medzinárodné pôsobenie,“ objasnil koordinátor a zároveň predseda Študentskej rady Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, Matej Martovič.

Prezentácie a prednášky

Študentom sa predstavilo šestnásť organizácií, medzi nimi napríklad študentská organizácia AIESEC Trnava, Slovenská akademická informačná agentúra (SAIA), delegáti zo Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ), časopis Atteliér a Parazol, či Folklórny súbor Trnafčan, Historická spoločnosť UCM a rádio Aetter. „Paralelne prebiehali vystúpenia pozvaných hostí v prednáškovej miestnosti. Prednášky otvoril svojim príhovorom rektor Univerzity Jozef Matúš,“ zdôraznil Martovič. „Som veľmi rád, že projekt Aktivita zvyšuje záujem môžeme realizovať práve na našej univerzite a taktiež, že jej vedenie je podobným projektom naklonené.“

Ako prvý prezentoval ciele a myšlienku projektu AZU Marek Lavčák. „Vyzdvihol hlavne množstvo inovatívnych nápadov a spoločností, ktorých tvorcami a zakladateľmi sú Slováci,“ informoval Martovič. Následne študentom predstavila spoločnosť Camp Leaders možnosti letných pracovných pobytov v USA. Študenti mohli získať informácie aj o orgánoch, ktoré ich zastupujú ako Študentská rada, Akademický senát a Študentská rada vysokých škôl. „Výhody dobrovoľníckej práce a zapojenia sa do rôznych aktivít a organizácií popri štúdiu vyzdvihli zástupcovia študentských organizácií AIESEC a Red Bull Student Brand Manager, ktorý predstavil nový vzdelávací program pre študentov a absolventov,“ doplnil Martovič. Projekt, ktorého je koordinátorom, dostal priestor aj na samostatnej tlačovej besede. Zúčastnilo sa na nej vedenie Univerzity a projektu AZU. Predstavili na nej samotný projekt, jeho víziu a ciele.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM