Lucia Lauková Správy

Sviatok pre milovníkov vína: Blíži sa tradičná Ružindolská degustácia aj Randevú v Trnave

Vinári sa majú na čo tešiť. Koncom apríla ich čaká niekoľko degustácií.

Ilustračný obrázok k článku Sviatok pre milovníkov vína: Blíži sa tradičná Ružindolská degustácia aj Randevú v Trnave
Zdroj: Región Trnava

Posledná aprílová sobota bude patriť vinárom v Trnave i v okolitých obciach. Návštevníci budú mať možnosť ochutnať kvalitné lokálne vína na viacerých degustáciách.

Akcia s názvom Randevú pri víne sa bude konať v sobotu 27. apríla od 16:00 h. do 22:00 h. na Námestí SNP v Trnave. Malokarpatské vinárstva na nej predstavia návštevníkom to najlepšie zo svojej produkcie.

Prečítajte si tiež

Hudobný program

Súčasťou verejnej degustácie bude tiež kultúrny program. Návštevníci si budú môcť popri ochutnávaní vypočuť dve hudobné vystúpenia kapiel SAYMI a RAMPÁŠ, ktoré sa postarajú o príjemnú atmosféru počas sobotného večera spolu s DJ-om.

Ružindolská degustácia

Ochutnávať víno sa bude i v neďalekej obci Ružindol. Tradičná akcia s názvom Ružindolská degustácia vín sa začne v miestnom kultúrnom dome v sobotu 27. apríla o 15:00 h. Podujatie už viac ako tridsať rokov organizuje Základná organizácia Slovenského zväzu záhradkárov v Ružindole.

„Už si ani nepamätám, kedy sme mali prvý ročník, rýchlo sme sa uchytili. Vinárov pribúda, najmä tých amatérskych, čo je však skvelé, kvalita sa každoročne zvyšuje. Pravidelne mávame viac ako stovku lokálnych odrodových vín a niekedy k nám zavítajú aj vinári z Moravy,“ vysvetľuje Ľubomír Hečko, predseda Základnej organizácie Slovenského zväzu záhradkárov v Ružindole.

Návštevníci podujatia sa môžu tešiť na kvalitné vzorky vín, organizátori pripravujú i bohatý bufet jedál a nebude chýbať vystúpenie folklórneho súboru Rošindolčané.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM