Monika Hanigovská Rôzne

Sviatok pre milovníkov vínka: V Zelenči si ulejete z Linčanskeho džbánka

V Zelenči pri Trnave sa chystá lákavá degustácia vín. Návštevníkov tradičného podujatia bude vítať dovedna 552 vzoriek.

Ilustračný obrázok k článku Sviatok pre milovníkov vínka: V Zelenči si ulejete z Linčanskeho džbánka
Zdroj: TASR

Príďte na koštovku vín do Zelenča. Počas dvojdennej akcie sa odovzdajú ceny ale najmä, bude sa ulievať dobré vínko. Po 19. krát v KD Zeleneč odštartuje obľúbené podujatie s názvom Linčanský džbánek. Ten organizuje Spolok vinárov a vinohradníkov Zeleneč. Viac nám prezradil organizátor.

Bohatá koštovka

„Odovzdávanie cien bude v piatok (13. apríl – poz.red.) od 12.00 hod. do 14.00 hod. Od 14.00 hod. v ten istý deň bude verejná degustácia vín až do 22.00 hod. A v sobotu (14. apríl – poz.red.) bude taktiež otvorená degustácia vín a to od 14.00 hod. do 22.00 hod.,“ informoval nás Dušan Belko, jeden z organizátorov ak­cie.

Vinohradnícka tradícia v Zelenči pri Trnave siaha až do stredoveku. Podujatie chce takto nadviazať na bohatú vinársku minulosť.

Chcú zachovať odkaz predkov

„Cieľom podujatia je zachovanie kultúry a kultúrnych hodnôt nášho regiónu. V minulosti sme tu mali vínne stálice, teraz sa stav vylepšuje. Nadviazali sme na tradíciu našich predkov,“ zhodnotil jedným dychom Dušan Belko, ktorý sa podľa vlastných slov celý život venoval vinohradom. Spolok vinárov a vinohradníkov Zeleneč organizuje počas roka aj ďalšie verejné podujatia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM