Sýta polievka plná vitamínov: Toto vás zahreje
Naše staré mamy to vedeli aj bez internetu. Polievky sú zdravé a navyše, ak je v nich tá správna zelenina, sú ako liek na dušu.
Bacily a baktérie na nás útočia z každej strany, nielen kvôli zmene počasia. Overeným postupom starých mám je poriadna dávka vitamínov na tanieri, na ktorý nemusíte pridávať vôbec žiadne medikamenty. Najmä, ak deťom naservírujete zdravú polievku, vhodnú kľudne aj na desiatku. A vy budete môcť byť spokojné, že ste urobili niečo pre ich zdravie.
Prinášame vám recept na polievku plnú vitamínov. Obsahuje kyslú kapustu a potrebné rastlinné bielkoviny v podobe strukovín, ktoré sú dôležité pre zdravý vývoj dieťaťa.
Sýta desiatová polievka, ktorá zahreje
Potrebujeme:
- 300 g zemiakov,
- konzervu K-Classic červených fazulí,
- jednu K-Classic kyslú smotanu,
- 500 g kyslej kapusty,
- jednu stredne veľkú cibuľu,
- 100 g údenej slaniny,
- 50 g múky,
- olej,
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžičku červenej mletej papriky, bobkový list, čierne korenie celé, nové korenie, soľ
Postup: Začíname tak, že na troche oleja opražíme na kocky nakrájanú slaninu a cibuľu. Zalejeme vodou, pridáme kapustu, bobkový list, čierne a nové korenie a dusíme, kým nie je kapusta mäkká.
Tesne pred koncom pridáme do varu na kocky nakrájané zemiaky a na záver fazule z konzervy, pokojne aj so šťavou. Keď je jemne ružová, zapražíme ju cesnakom a červenou mletou paprikou.
Do tejto zmesi jemne vmiešame smotanu a spojíme s polievkou. Potom ešte chvíľu povaríme.
Náš tip: Túto polievku môžete pokojne pripraviť aj bez smotany. Je vynikajúca aj ako číra polievka, prípadne môžete smotanu nahraďte mliekom K-Classic.
Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.
(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy