Júlia Vargová Kultúra

Tak toto tu ešte nebolo: Digitálnymi graffitmi môžete posprejovať radnicu aj vy

Príďte si vychutnať jedinečný zážitok ako malú ochutnávku pred Festivalom svetla a tieňa, ktorý čaká Trnavu už v septembri.

Ilustračný obrázok k článku Tak toto tu ešte nebolo: Digitálnymi graffitmi môžete posprejovať radnicu aj vy
24
Galéria
Foto: Matúš Koprda / Zdroj: trnava.sk

„Šupni aj ty graffiti na budovu trnavskej radnice, Peter Bročka sa už na to teší,“ lákajú organizátori na jedinečné podujatie. Pomaľovať trnavskú radnicu podľa vlastnej fantázie budete môcť už v piatok 30. augusta od 20:30 do 23:00.

Každý tak dostane príležitosť beztrestne posprejovať radnicu pomocou digitálnych graffiti.

„Dostaneš do rúk sprej, stlačíš trysku a tam podobnosť s klasickými sprejerskými technikami končí, pretože budeš sprejovať na miesta, kam sa dostane len Spiderman alebo ujo na vysokozdvižnej plošine, budeš robiť maľby veľké ako slon, nebudeš poškodzovať historickú fasádu, pretože je to digitálna projekcia,“ ozrejmujú organizátori na facebooku.

Interaktívna inštalácia z dielne OZ TRAKT bude zdarma dostupná pre širokú verejnosť. Občianske združenie sa zameriava na aktivity spojené s umením a kultúrou. Verí v prienik súčasného umenia do verejného priestoru a úspešne ho realizuje cez interaktívne formy, inštalácie, digitálne eventy, vjingové projekcie a enviromenty.

TRAKT sa podieľa na multimediálnych festivaloch po celom Slovensku. Podujatie Digitálne Graffitti Trnava prinášajú organizátori do ulíc Malého Ríma ako malú ochutnávku pred Festivalom svetla a tieňa 2019, ktorý bude mať počas tohto septembra (20.9.) trnavskú premiéru.

Foto: Ilustračné

Pripomeňte si s nami nezabudnuteľnú multimediálnu show v centre Trnavy vo fotogalérii. Je autorským dielom festivalu Lovely Experience a v Trnave nadchla malých aj veľkých.

Lovely Experience: Trnavská noc zážitkov
24
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM