Monika Hanigovská Rôzne

Takmer 80 statočných darovalo krv fanúšikovi Rudolfovi: Prekvapila majstrovská trofej

Urobili krásne a najmä potrebné gesto pomoci. Fanúšikovia trnavského Spartaka opäť pustili žilou tam, kde to bolo najpotrebnejšie. Mysleli nielen na chorého Rudolfa ale i autistické deti.

Zdroj: YouTube.com

Darovali nielen svoju krv, ale aj kus srdca. Fanúšikova Trnavy sa už tradične usadli do kresiel Národnej transfúznej služby v Trnave, aby tam darovali svoju krv po 45-krát. Darovať krv sa rozhodlo sedemdesiatdeväť dobrovoľníkov, pričom dvaja z nich darovali najvzácnejšiu tekutinu v Nitre.

„Osobne ich prišli podporiť aj traja hráči A-tímu FC Spartak. Vyzbierali sa aj na podporu občianskeho združenia venujúcemu sa deťom s autizmom,“ informoval náš spravodajský portál Štefan Horváth, gen. sekretár o.z. Bíli Andeli.

Janečka, Turňa, Yilmaz aj majstrovská trofej

„Po odmlke sa medzi darcami objavili znovu aj futbalisti Marek Janečka, Matúš Turňa a Kubilay Yilmaz. Klub venoval päťdesiatke darcov pamätné mince pripomínajúce úspešné účinkovanie v európskej lige,“ prezradil Štefan Horváth.

Podľa jeho slov svojou prítomnosťou prekvapil aj PR manažér Spartaka Peter Žember a to prinesením majstrovskej trofeje, s ktorou sa fanúšikovia mohli odfotografovať.

„Ja som mal najbližšie k tomuto majstrovskému poháru s Duklou Banská Bystrica, keď sme skončili v lige tretí,“ zalovil v pamäti novic v kabíne Spartaka Matúš Turňa. „Medzi darcami som bol už v minulosti pri mojom prvom angažmán v Trnave,“ povedal navrátilec Marek Janečka.

Dvadsať dávok krvi putuje z Trnavy do Národného onkologického ústavu v Bratislave, kde je hospitalizovaný verný fanúšik Spartaka Rudolf Kostelný zo Šaštína. Na diaľku mu posielajú aj želanie skorého návratu na tribúny.

Zdroj: Štefan Horváth

Pre autistické deti do Hrčiarovec

Fanúšikovia trnavského Spartaka nezabudli ani na tradičnú zbierku. „Stalo sa už tradíciou, že darcovské stravné kupóny tvoria zbierku, ktorou obdarúvajú potrebných a núdznych. V minulosti to bolo napríklad nákupom ovocia pre detský domov, tiež príspevok na zakúpenie inkubátora pre novorodencov, či podpora azylového centra pre týrané matky,“ vysvetľuje gen. sekretár o.z. Bíli Andeli.

„Vyzbierali sme 120 eur, ktoré spolu s predošlými akciami tvoria sumu 400 eur,“ doplnil Horváth. Tou podporia novovzniknuté zariadenie pre autistické deti, ktoré v Hrnčiarovciach nad Parnou prevádzkuje občianske združenie Na trati.

Fanúšikovia Spartaka opäť plánujú pustiť žilou a to už po 46-krát v piatok, 26. apríla.

OBRAZOM: Fanúšikovia trnavského Spartaka darovali krv po 45-krát
22
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM