Aktualizované Krimi

Telo exmanželky mal rozpustiť v kyseline: Nemám s tým NIČ spoločné, tvrdí obžalovaný Miroslav

V pondelok 6. novembra sa začal proces s Miroslavom V., ktorý je obžalovaný v kauze vraždy exmanželky. Vinu odmieta.

Ilustračný obrázok k článku Telo exmanželky mal rozpustiť v kyseline: Nemám s tým NIČ spoločné, tvrdí obžalovaný Miroslav
Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa v pondelok začal súdny proces s obžalovaným Miroslavom V. v kauze vraždy jeho exmanželky. Obžalovaný a ani prokurátor nemajú záujem o uzavretie dohody o vine a treste. Miroslav V. vinu odmieta.

„So skutkom nemám nič spoločné,“ povedal Miroslav V. v rámci výsluchu pred senátom. „Nesúhlasíme s tvrdeniami obžaloby, nestotožňujeme sa s nimi,“ zdôraznil obhajca obžalovaného Dušan Jóža.

Prečítajte si tiež

Motívom mala byť pomsta

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal na Miroslava V. v závere septembra obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Miroslav V. si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou.

Motívom konania mala byť pomsta, pretože Andrea V. vypovedala proti svojmu exmanželovi v ekonomických trestných veciach.

Rozhodnú budúci rok

„Myslím si, že motív obžalovaného preukážeme výpoveďami svedkov a ďalšími dôkazmi. Každý si vyhodnotí, či už aj jeho výpoveď nebola navzájom si odporujúca,“ podotkol špeciálny prokurátor. Doplnil, že obžalovaný má právo povedať na svoju obhajobu čokoľvek, aj ísť do rozporu s vykonanými dôkazmi.

„Počkáme si na rozhodnutie súdu, veríme, že súd rozhodne spravodlivo a uloží doživotie,“ uviedol pre médiá syn obžalovaného, ktorý bol v pondelok predvolaný na výsluch. Mama poškodenej priblížila, že jej dcéra mala z Miroslava V. strach. V prípade je nariadených aj ďalších osem pojednávacích dní. Zatiaľ posledný termín súdneho procesu je naplánovaný na 22. februára 2024.

Miroslav V. bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi V. doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb. Miroslav V. je vo väzbe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM