Dominika Handzušová Kultúra

Tereza Križková a jej Vtedy v Bratislave: Pozrite si dokumentárny film a pokecajte s režisérkou

Citlivý pohľad na každodenný život v pohnutých časoch. FIlm Vtedy v Bratislave vyrozpráva zaujímavý príbeh, ktorý sa vás dotkne.

Ilustračný obrázok k článku Tereza Križková a jej Vtedy v Bratislave: Pozrite si dokumentárny film a pokecajte s režisérkou
Zdroj: Dnes24.sk

Dočasný kultúrny priestor Berliner bude vrámci projektu Kinedok premietať absolventský film dokumentaristky Terezy Križkovej. Po projekcii sa bude konať beseda s režisérkou. Podujatie sa uskutoční v utorok 26. mája so začiatkom o 19:00 hod. Vstupné je 2 €.

Dokument vyrozpráva príbeh dvoch sestier, Zuzany a Táni. V roku 1968 emigrovali z Česko-slovenska do Švédska, kde žijú dodnes. Príbeh vychádza z autobiografickej knihy ich matky Žofie Langerovej: Vtedy v Bratislave. Môj život s Oskarom L.

„Film je osobným príbehom rodiny židovského pôvodu putujúcej dejinami kultúr, ideológii, politických systémov a diktatúr. Je veľkým príbehom žien a ich vnútornej slobody, ktorá sa prenáša z generácie na generáciu. Citlivým pohľadom sleduje každodenný život v priereze pohnutej histórie Európy 20. storočia,“ hovorí Michal Klembara, predseda OZ Publikum.sk, ktoré toto podujatie organizuje.

Foto: ilustračné, DKP Berliner

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM