Správy

Testuje sa aj v Trnavskom kraji: Nástup policajtov na odbery sa nezaobišiel bez problémov

V Trnavskom kraji je otvorených v troch okresoch Senica, Skalica a Dunajská Streda celkom 195 odberných miest.

Ilustračný obrázok k článku Testuje sa aj v Trnavskom kraji: Nástup policajtov na odbery sa nezaobišiel bez problémov
Zdroj: TASR/Edmund Örzsik

Policajti, ktorí nastúpili na odberné miesta v rámci druhého kola celoplošného testovania počas akcie Spoločná zodpovednosť, boli pretestovaní.

Tri okresy

Jeden policajt v okrese Dunajská Streda bol pre pozitívny výsledok nahradený. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru na sociálnej sieti.

V Trnavskom kraji je otvorených v troch okresoch Senica, Skalica a Dunajská Streda celkom 195 odberných miest. „Druhé kolo plošného testovanie začalo podľa plánov, pri otvorení odberných miestností sme nezaznamenali narušenie verejného poriadku. Situácia v doprave je pokojná, cesty sú prejazdné,“ uviedla polícia.

Všetkých 17 odberných miest počas druhého kola plošného testovania v meste Senica otvorili načas, informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Sledovanie cez kamery

„Odberné miesta, kde sú situované, sme nemenili, takisto väčšina ľudí v jednotlivých tímoch je rovnaká. Sú už zohraní a majú skúsenosti z prvého kola, a tak raňajšie prípravy na otvorenie išli rýchlejšie a hladšie,“ uviedla Moravcová.

Už pred otvorením odberných miest pred nimi čakali občania. „Rady sú však výrazne menšie ako pred týždňom. Situáciu monitorujeme v spolupráci s motorizovanými hliadkami mestskej polície. Momentálne v radoch čaká približne od šesť do 50 ľudí,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Seničania majú možnosť využívať pri plošnom testovaní kamery, ktoré monitorujú počet ľudí pred odbernými miestami. Takmer 20 kamier pred všetkými odbernými miestami naživo vysiela obraz na stránku kolkojetamludi.sk.

Odberné miesta budú v meste otvorené počas oboch víkendových dní do 20.00 h s prestávkami od 11.45 do 13.00 h a od 16.45 do 17.30 h.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM