Správy

TIP na netradičný jesenný výlet: Blíži sa Svetlonos na splave, na výber sú tri rieky

Hľadáte netradičný program na víkend? Nenechajte si ujsť splavy so Svetlonosom.

Ilustračný obrázok k článku TIP na netradičný jesenný výlet: Blíži sa Svetlonos na splave, na výber sú tri rieky
Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

Podujatie Svetlonos na splave už tretí rok uzatvorí vodácku sezónu v Trnavskom kraji. Splavy Malého Dunaja, Dunajských ramien a Váhu pre zdatných i neskúsených vodákov pripravila na sobotu (21. 10.) Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Informoval o tom Martin Palkovič z KOCR.

Zámerom je popularizovať vodnú turistiku, upozorniť na výnimočné prírodné bohatstvo Slovenska a inšpirovať k aktívnemu tráveniu voľného času aj mimo letnej sezóny.

Prečítajte si tiež

Záujem narastá

„Záujem turistov i domácich o splavovanie riek v Trnavskom kraji z roka na rok rastie. Vďaka tomu, že tunajšie toky sú skôr pokojné, lákajú i menej skúsených a v bezpečí si splavy užijú aj rodiny s deťmi. Trnavský kraj je krajom vody, s ktorou sú spojené dobrodružné zážitky. A na tie chceme podujatím Svetlonos na splave upozorniť,“ uviedla Katarína Rohaľová z KOCR.

Záujemcovia sa budú plaviť na úseku Váhu Rybársky dom, Jalšové – Hlohovec, na Malom Dunaji Ister, Jelka – Vodný kolový mlyn, Jelka a na Dunajských ramenách z Vojky nad Dunajom a späť. Lokálni sprievodcovia sú pripravení účastníkov splavu upozorniť na všetky zaujímavosti pozdĺž trás.

„Kompletná vodácka výstroj – kanoe alebo rafty, pádla a plávacie vesty, je zabezpečená. Stačí sa dobre pripraviť aj na trochu nepriaznivejšie počasie a vyraziť na vodu v menej zvyčajnom termíne. Pred rokom bolo sychravo, napriek tomu sme mali skvelú odozvu a účastníci si jesenný splav veľmi pochvaľovali,“ doplnila Petra Hencelová z KOCR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM