Správy

TIP na víkend: Piešťany pripravili pred Vianocami komentované gastro prehliadky

Prehliadky sa budú konať vždy v sobotu a nedeľu do 23. decembra. Tešiť sa môžete na ochutnávky a zaujímavé príbehy.

Ilustračný obrázok k článku TIP na víkend: Piešťany pripravili pred Vianocami komentované gastro prehliadky
Zdroj: TASR/Martin Palkovič

Komentované gastro prehliadky pripravila na predvianočné víkendy Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany. Dostali názvy Ochutnaj Piešťany a Ako Piešťanci ku kúpeľom prišli a predstavia mesto v trochu netradičnom uhle. Informovala o tom výkonná riaditeľa OOCR Tatiana Nevolná.

„Počas gastro prehliadky Ochutnaj Piešťany sa záujemcovia dozvedia, akú cestu prešlo miesto, kde sú dnes kúpele. Vypočujú si príbehy ich zakladateľov a získajú aj praktické informácie o piešťanskej termálnej vode a sírnom bahne. Spestrením bude detektívny príbeh, ktorý sa skutočne odohral v piešťanských kúpeľoch a týka sa slávneho obrazu,“ pozvala turistická sprievodkyňa Mária Michalčíková. Nebudú chýbať ani ochutnávky kúpeľných oblátok či ikonického dezertu s príznačným názvom Bahno.

Prečítajte si tiež

Druhá komentovaná prehliadka Ako Piešťanci ku kúpeľom prišli je určená rodičom a deťom. Navštívia Kúpeľný ostrov, centrum mesta, nárožný pitný pavilón, historické hotely aj jazierka, v ktorých dozrieva slávne piešťanské bahno.

„Priblížime aj legendy piešťanských kúpeľov o pávovi, lámačovi bariel aj o kráľovskom lekne a dozvedia sa, ako vyzerala v Piešťanoch liečba bahnom a vodou za čias kráľov,“ dodala.

Prehliadky sa budú konať vždy v sobotu a nedeľu do 23. decembra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM