Lucia Lauková Správy

TIP na víkend: V Dolnej Krupej sa bude konať jesenné Medobranie

Návštevníci budú môcť zdarma ochutnať medoviny od majstrov z Dolnej Krupej. Program je pripravený aj pre najmenších.

Ilustračný obrázok k článku TIP na víkend: V Dolnej Krupej sa bude konať jesenné Medobranie
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Medovinári z Dolnej Krupej pripravujú jesenné Medobranie. Konať sa bude v sobotu 14. októbra od 14.00 hodiny.

Podujatím pre verejnosť poďakujú za tohtoročnú úrodu medu. Návštevníci budú mať príležitosť ochutnať medoviny, ktoré boli tento rok ocenené na prestížnych medzinárodných súťažiach. Pre deti budú pripravené hry, tvorivé dielne a aktivity v záhradách areálu Medolandie. Informovala nás o tom oblastná organizácia cestovného ruchu Regiónu Trnava.

Úspešný rok

„Tento rok bol pre naše medoviny mimoriadne úspešný, získali niekoľko ocenení na svetových súťažiach, a tak chceme dať našim návštevníkom možnosť ochutnať to najlepšie z našej produkcie,“ hovorí Dáša Dzurechová z medovinárstva.

Počas podujatia majstri medovinári s nadšením porozprávajú o medzinárodných súťažiach a aj o medovinách, ktoré získali ocenenia.

Návštevníci si budú môcť pozrieť aj víťazný pohár za Najlepšiu medovinu sveta.

Prečítajte si tiež

Výroba sviečok

Organizátori pripravili pestrý program aj pre najmenších návštevníkov, ktorí si budú môcť zahrať obľúbenú hru Včeličkovo v záhradách Medolandie, v tvorivých dielňach si vyrobia sviečku, poteší ich aj sladká odmena a nebude chýbať obľúbené maľovanie na tvár.

„Deti môžu preskúmať Včelársky náučný chodník vo Včeláriu a energiu si doplnia pri ochutnávaní medov Apimed. Pre dospelých sme pripravili ochutnávku našich medovín a celkovú atmosféru dotvorí živá hudba La Liberta, krásne prostredie našich záhrad a rozária,“ dodáva Dáša Dzurechová.

V rozáriu Márie Henriety Chotekovej v Medolandii s vyše 2 500 ružami sa návštevníci môžu poprechádzať a obdivovať čaro jesenného sveta ruží a bylín. Ochutnávky medu a medovín sú zdarma a vstup je pre všetkých voľný.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Medolandia v Dolnej Krupej
7
Galéria
Zdroj: Región Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM