Správy

TIP na výlet: Odvezte sa cyklobusom z Trnavy do Malých Karpát

Autobus s prívesom pre bicykle vás každú sobotu odvezie z Trnavy do Malých Karpát. Pozrite si aktuálny cestovný poriadok.

Ilustračný obrázok k článku TIP na výlet: Odvezte sa cyklobusom z Trnavy do Malých Karpát
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Od 7. mája začal jazdiť cyklobus na trase Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom – Prietrž a späť. Premáva každú sobotu v máji, júni, júli a septembri.

Novinkou je zmena trasy. „Cyklisti sa odvezú až do Prietrže, odkiaľ môžu spoznávať krásy Chvojnickej či Myjavskej pahorkatiny. Tam sú k dispozícii tak cyklotrasy, ako aj značené turistické chodníky,“ uviedla manažérka rozvoja destinácie Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj Petra Hencelová.

Prečítajte si tiež

Cyklobus odvezie 24 cyklistov alebo peších turistov a 20 bicyklov. „S cyklobusmi sme začali minulý rok najmä z dôvodu, že sme si vypočuli cyklistické komunity a partnerské oblastné organizácie cestovného ruchu, ktoré po riešeniach dopravnej dostupnosti turisticky zaujímavých lokalít už roky volali," doplnila výkonná riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.

Najvyhľadávanejšie miesto

Trasa vedie cez dva kraje – Trnavský a Trenčiansky – a mnohí cyklisti využijú práve návštevu rodného kraja Milana Rastislava Štefánika.

„Mohyla na Bradle je jedným z najvyhľadáva­nejších turistických cieľov a Brezová pod Bradlom ponúka návštevníkom aj krásnu prírodu, množstvo kvalitných cyklotrás či múzeum významného slovenského architekta Dušana Samuela Jurkoviča. My mesto vnímame aj ako bránu medzi Záhorím a Kopanicami,“ doplnil výkonný riaditeľ OOCR Záhorie.

Cena za jednosmerný lístok je 2 eurá. Za spiatočný zaplatíte 4 eurá. Dieťa do 3 rokov má jazdu zdarma. Tipy na obľúbené cyklotrasy nájdete TU!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Trnavský kraj zážitkov

🚴‍♀ CYKLOBUSOM DO KARPÁT Zoberte si bicykel, alebo si obujte 🥾🥾, nasadnite na autobus s prívesom pre bicykle a odvezte...

Posted by Trnavský kraj zážitkov on Tuesday, May 10, 2022
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM