Júlia Vargová Kultúra Rôzne

To najlepšie pre tých najmenších: Program ku Dňu detí chystá župa i mesto

S akciami ku Dňu detí sa akoby vrece roztrhlo. Najmenších chce potešiť takmer každá okolitá obec a o super akcie nebude núdza ani v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie pre tých najmenších: Program ku Dňu detí chystá župa i mesto
6
Galéria
Zdroj: Matúš Koprda

Malé aj veľké deti z celého kraja na oslave Medzinárodného dňa detí privíta aj Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Program podujatia bude rozdelený na dva bloky – dopoludnia a popoludní. Ratolesti sa budú môcť odfotiť s rozprávkovými postavičkami v kostýmoch a už teraz sa môžu tešiť na bohatý sprievodný program počas celého podujatia. Nebude chýbať maľovanie na tvár, divadielko, tvorivé dielne s hlinou, vystúpenia detí z MŠ, detské súťaže so zaujímavými darčekmi či predajné stánky domovov sociálnych služieb.

„Za Úradom TTSK v Trnave vás čaká bohatý zábavný program. Zahrá vám spevák Bystrík Červený z Bystrík banda, zaspieva detský folklórny súbor Trnavček a zatancuje súbor Orientálne slniečko,“ informuje kraj a dodáva, že prídu aj policajti, hasiči a záchranári so svojou technikou. Nebude chýbať ani policajný psovod, kriminalistický technik, ukážky prvej pomoci a hasičská súťaž pre deti. Pre tých starších bude pripravená kávička, pre mladších cukrová vata, voda, drobné sladké aj slané maškrty.

„Tešíme sa na vás od 9:30 do 18:00 na parkovisku za budovou TTSK. Vystúpenia spevákov a tanečníkov sa budú konať v blokoch od 9:30 – 12:00 a od 15:00 – 18:00,“ informuje kraj k podujatiu Župný deň detí, ktoré je naplánované na piatok 31. mája.

V piatok 31. mája si deti prídu na svoje aj v City Arene, kde na ne bude čakať lákavý program. O niečo skôr, poslednú sobotu v mesiaci, 25. mája, je pre najmenších pripravené podujatie v Maduniciach i vo Voderadoch.

V Jaslovských Bohuniciach na miestnom ihrisku 1. júna od 16:00 povozia deti na poníkoch. Pripravené sú rôzne hry a o zábavu sa postarajú animátorky. Večer bude opekačka. V Smoleniciach je 2. júna na pláne cesta rozprávkovým lesom. Rozprávkové postavy povedú malých dobrodruhov desiatimi stanovišťami až na zámok, kde na nich bude čakať samotný pán kráľ so svojou kráľovnou.

Vo Zvončíne sa uskutoční 14. ročník športovo-zábavného popoludnia pre deti, ktoré sa bude konať 8. júna od 15:00 na futbalovom ihrisku.

Pripravené sú zábavné stanovištia, zaujímavé disciplíny, sladkosti pre každého, skákací hrad, maľovanie na tvár, ukážky hasičskej techniky a výcviku psov a dravcov, posedenie pri živej hudbe i chutné občerstevenie.

Mesto Trnava tento rok vezme deti počas ich dňa do Rímskej ríše. Podujatie je naplánované na nedeľu 2. júna od tretej popoludní. Priestor za Bazilikou sv. Mikuláša sa premení na dobové miesto z čias Rimanov. „Pocestujeme ďaleko v čase, ale blízko v priestore. Rímska ríša zasahovala aj na naše územie a nie je vylúčené, že Rimania kedysi prechádzali cez Trnavu,“ uvádza radnica a dodáva, že práve Rimania priniesli na naše územie svoju kultúru, nové bojové taktiky a zárodky nášho súčasného štátneho zriadenia – republiku.

Deti sa dozvedia, ako sa žilo v Rímskej ríši, vyskúšajú si výrobu vavrínových vencov, hod kopijou či ťahanie voza, alebo môžu vstúpiť do rímskeho vojska a stať sa súčasťou formácie – rímskych korytnačiek zo štítov. Fantázii sa medze nekladú a práve vďaka nej detská predstavivosť nepozná hranice času a priestoru. „Tohtoročný Deň detí v Trnave ponúka opäť spojenie dobrej zábavy s poučením. Pridať sa môžu aj dospelé deti, ktoré ešte život nepripravil o zvedavosť a hravosť,“ dodáva radnica.

Foto: ilustračné

Deň detí v Trnave
6
Galéria
Zdroj: Matúš Koprda
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM