Správy

Tradičný jarmok prichádza: Polícia UPOZORŇUJE na niekoľko dôležitých vecí

Trnava ožije od piatka 9. do nedele 11. septembra tradičným jarmokom. Na veľké podujatie sa pripravuje aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Tradičný jarmok prichádza: Polícia UPOZORŇUJE na niekoľko dôležitých vecí
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

„Nielen Trnavčanov upozorňujeme, aby si dávali pozor na svoje osobné veci a pokiaľ možno, hodnotné veci a peňaženky nevystavovali pozornosti ostatným. Zoberte si radšej menšiu hotovosť, a oddeľte si ju od platobných kariet a dokladov. Za žiadnych okolností kabelku, tašku alebo peňaženku nespúšťajte z dohľadu. Často môžeme vidieť aj kabelky, či peňaženky odložené na stánkovom pulte alebo zle uzavreté osobné veci,“ upozorňuje polícia.

Pozor na tašky a aj autá

Ľahko dostupnou korisťou sú aj tzv. crossbody tašky a ruksaky. Muži zákona upozorňujú, aby ste veci nosili tak, aby ste o nich mali neustály prehľad.

„Ak si z jarmoku alebo z nákupu odložíte veci do auta, uschovajte ich tak, aby nemohli prilákať oko zlodeja. Pri odchode skontrolujte, či ste auto riadne uzamkli a nikto v aute nezostal,“ dodáva polícia.

Prečítajte si tiež

Osobitne upozorňujú vodičov. Ak neodoláte hroznovému moku, za volant si už nesadajte.

Upozornenie pre rodičov

„Na bezpečnosť svojich vecí by nemali zabúdať ani predajcovia. Plne naložené autá tovarom, ale aj pod pultom uschované pokladničky, bývajú v pozornosti zlodejov,“ prezradila polícia.

V prípade potreby, ihneď kontaktujte najbližšiu policajnú hliadku alebo zavolajte na číslo 158. Polícia zverejnila aj prosbu pre rodičov malých detí: „Ratolestiam vysvetlite, čo robiť v prípade, že sa stratia. Odporúčame deťom na vhodné miesto umiestniť kontakt na rodiča.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM