Zuzana Vajayová Rôzne

Tradičný Trnavský jarmok otvára svoje brány 9. septembra

Ukážky z tvorby vyše 180 ľudovoumeleckých remeselníkov ponúkne Trnavčanom a návštevníkom mesta tohtoročný tradičný Trnavský jarmok, ktorý sa uskutoční od 9. do 11. septembra.

Informoval TASR hovorca Mestského úradu Trnava Pavol Tomašovič.

„Aby si aj deti prišli na svoje a ich rodičia po nákupoch nemuseli znova siahať hlbšie do mešca, pripravila pre ne mestská samospráva zdarma zábavné atrakcie v Bernolákovom sade,“ uviedol hovorca s tým, že v duchu stáročnej tradície trnavských trhov, ktoré sa kedysi významne podieľali na prosperite mesta, budú opäť v historickom centre remeselníci lákať kupujúcich na svoje keramické, drevené, kováčske, drotárske či sklárske výrobky. „Medovnikári ponúknu na osladenie života i pre krásu svoje medovníky, vinári na rozveselenie i na oldomáš po dobrom obchode čerstvý burčiak priamo zo suda,“ povedal Tomašovič, podľa ktorého predvedú sa tiež bábkari, šperkári a maliari obrazov i kraslíc. „Po prvý raz sa predstaví na jarmoku aj povrazník so svojimi výrobkami, bez ktorých sa nielen v minulosti, ale ani dnes nezaobíde žiadne dobre fungujúce gazdovstvo,“ zdôraznil.

Po nákupe a prechádzke medzi šiatrami remeselníkov môžu prísť podľa hovorcu na rad aj nemenej dôležité požiadavky detí, ktoré si iste nedajú ujsť príležitosť vyskákať sa a zabaviť na nafukovacej trampolíne, hrade, v bludisku alebo na šmykľavke v Sade A. Bernoláka. „Nebudú tu chýbať detské hojdačky a chodúle a mnohé deti iste neodolajú ani možnosti nechať si tváričku premaľovať do podoby obľúbeného zvieratka alebo rozprávkového hrdinu,“ informoval. Atrakcie v parku budú k dispozícii bezplatne. „Ďalším argumentom pre návštevu Sadu Antona Bernoláka bude druhý ročník trnavského historického festivalu Stredovek pod hradbami 2011, ktorý sprostredkuje návštevníkom autentickú atmosféru stredovekých bojových táborov so všetkým, čo k nim patrilo,“ priblížil. V programe Trnavského jarmoku nechýba ani atraktívna ponuka pre publikum, ktoré uprednostňuje atmosféru koncertov pod holým nebom.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM