Aktualizované Správy

Tragický VÝBUCH bytovky: Trosky rozmetalo po okolí, obec zriadi transparentný účet

V obci Biely Kostol došlo k tragickému výbuchu v jednej z bytoviek. Obec zriadi transparentný účet na pomoc evakuovaným rodinám.

Ilustračný obrázok k článku Tragický VÝBUCH bytovky: Trosky rozmetalo po okolí, obec zriadi transparentný účet
19
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj , Facebook.com/Trnava/Ladislav Beňo

Obec Biely Kostol v okrese Trnava zriadi v pondelok (15.5.) transparentný účet na pomoc rodinám, ktoré prišli po výbuchu plynu o strechu nad hlavou. Informovala o tom starostka Bieleho Kostola Iveta Paulová.

Obec zabezpečila kontajner na odpad z bytovky, ktorý bol po výbuchu rozmetaný po okolí. Pre nepriaznivé počasie čistenie presunuli na pondelok.

Sťahujú veci

Rodiny postihnuté sobotným (13. 5.) výbuchom plynu v bytovom dome v Bielom Kostole pri Trnave začínajú podľa starostky Ivety Paulovej so sťahovaním vecí zo svojich bytov.

„Pomáhajú im miestni podnikatelia, čakáme na statika, ktorý by mal vyriecť konečný verdikt o osude poškodeného objektu,“ uviedla pre TASR. Vzhľadom na predbežné vyjadrenia o rozsahu poškodenia obec už začala s hľadaním firmy, ktorá by sa ujala demolácie.

Muž prišiel o život

K výbuchu plynu prišlo na Potočnej ulici v jednom z bytov v dvojposchodovej bytovke s troma bytmi v sobotu (13.5.) približne 20 minút po 20.00 h.

Okrem troch bytov v bytovke boli poškodené aj ďalšie tri byty v susednom vchode. O život prišiel 41-ročný majiteľ bytu, v ktorom nastal výbuch.

Ďalší zranení

Ďalšieho obyvateľa bytovky museli záchranári s vážnymi zraneniami previezť do nemocnice. Dve osoby utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie.

Hovorca Fakultnej nemocnice v Trnave Matej Martovič potvrdil, že v trnavskej nemocnici je po výbuchu hospitalizovaný jeden pacient na Klinike úrazovej chirurgie a ortopédie. Utrpel poranenia hlavy a končatín. Aktuálne je pri vedomí a v stabilizovanom stave, skonštatoval Martovič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Výbuch v bytovke v obci Biely Kostol
19
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM