Dominika Handzušová Hokej

Trápenie Gladiátorov: Z Považskej Bystrice vydolovali výhru

Malo to byť víťazstvo z kategórie povinných, u posledného tímu tabuľky sa ale trnavskí hokejisti riadne vytrápili. Náplasťou na nepodarený výkon sú tri body do tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Trápenie Gladiátorov: Z Považskej Bystrice vydolovali výhru
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Zimný štadión v Považskej Bystrici Trnave nesedí. Pravidelne sa tu trápi, hoci domáci ich nevalcujú. Trnava môže byť rada za brankára Hálu, ktorý vyriešil veľa situácií po chybách svojich spoluhráčov.

Bolehlav

Z trnavského hokeja v prvej tretine boleli oči. Tých pár fanúšikov, ktorí tlieskali akciám hostí, muselo hádam aj mrzieť, že na zápas vôbec vycestovali. Dlho sa Trnava ani nedostala k poriadnej strele. Za zmienku stojí Hrbáčikov pokus pri strele z prvej, ktorým tesne minul bránu. Do vedenia sa dostali domáci keď Hála poriadne nevidel Filovu strelu a Koleda ho zblízka prehodil. Do druhej tretiny sa snažili Gladiátori vybehnúť, ale už v prvej minúte sa po chybe dostali dozadu a to ich akoby zbrzdilo v rozlete. Prvému útoku navyše chýbal tvorivý Lisoň, ktorý musel ostať sedieť na striedačke.

Aktivita priniesla vyrovnanie

Postupom času sa Trnavčania viac začali tlačiť k bráne a po 30. minúte konečne Považskú aj trochu zatlačili. Prihrávky boli o čosi rýchlejšie, korčuľovanie taktiež a okamžite to vyústilo do šancí. Buliš Demovu strelu neudržal a Čunderlík zabudnutý puk spoza jeho chrbta dopravil do siete. Nový impulz pre Trnavu to ale nebol, domáci sa ľahko dostávali do útočného pásma a hrozili pred Hálom. Veľkú šancu zahodil pri strele na protipohyb Ižvolt, puk skončil v Hálovom betóne.

Chyby na oboch stranách

V tretej tretine sa začínalo pri štyroch proti štyrom a hra sa prelievala zo strany na stranu. V 44. minúte prelomil remízu Baran. Necelé dve minúty neskôr Filo pred bránou neustrážil Barinku a ten Lisoňovu strieľanú prihrávku usmernil tečom za Buliša – 1:3. Domácim už toľko nevychádzali úniky, ktoré im trnavské chyby poskytovali. Na druhej strane bránu po brejku minul Bachratý a neskôr Hrbáčik. Považania si zahrali presilovku o dvoch hráčov. Prvá trojica Trnavčanov sa nadmieru dobre bránila, puk vždy poslala von z pásma. V 58. minúte ale Hála vykorčuľoval z brány po nahodenie a Demo jeho myšlienku s prihrávkou o mantinel za bránu nepochopil. Panteri sa tak dostali k puku a Trnava mala veľké šťastie, že Ižvolt pred opustenú bránu nedostal presnejšiu prihrávku. Okrem tejto si Považská Bystrica hrozivú šancu nevytvorila a prehrala ďalší zápas.

HK 95 Považská Bystrica – HK Gladiators Trnava 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Góly: 6. Koleda (Filo, Jurášek) – 33. Čunderlík (Demo, Brandis), 44. Baran (Lisoň, Barinka), 46. Barinka (Lisoň, Baran).

Strely na bránu: 30:30 (11:8, 11:12, 8:10).
Vylúčenia: 6:6 na 2 min, navyše Čunderlík, Demo a Petrovič 10 nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Krist – Nosek, Žák. Diváci: 124

Považská Bystrica: Buliš – Palovič, Fillo, Balušík, Filo, M. Mikuš, Švantner – M. Trenčan, Jurášek, Koleda – Ižvolt, Dírer, Zlocha ml. – P. Ligas, Rufati, Kovačič.

Trnava: Hála – Jak. Macháč, Poláček, Závodský, Hluch, M. Bílik, Burzala, U. Demo – Lisoň, M. Baran, P. Barinka – Bachratý ml., M. Čunderlík, D. Rosa – Tahotný, D. Schmidt, Brandis – D. Božik, Hrbáčik, Kovalovský.

HL: Považská - Trnava
22
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM