Tlačové správy

Trápi vás nefungujúci sklad? Vyriešte to

Nie všetci podnikajú v rovnakej oblasti a nie každý potrebuje mať pre svoj biznis aj sklad.

Ilustračný obrázok k článku Trápi vás nefungujúci sklad? Vyriešte to
Zdroj: TASR

Taký veľký, kde jazdia vysokozdvižné vozíky, sú tam skladníci a desaťmetrový regálový systém. No v prípade, že ho naozaj potrebuje a má záujem na tom, aby sklad fungoval správne, musí ho zariadiť tak, aby bol efektívny. Čo všetko potrebujete v skladovom priestore, aby ste z neho odstránili chaos a neporiadok a vyrobili z neho fungujúci systém? Minimálne tieto tri veci.

Skladové systémy zabránia chaosu

Toto je častý problém nielen v malých, ale aj vo väčších skladoch – príde nový tovar a kvôli nedostatku skladových regálov je umiestnený provizórne a nemá svoje pevne určené miesto. Neskôr ho potom musia skladníci hľadať, vzniká zdržanie celej logistiky a vznikne z toho nervózny zákazník alebo náhliaci sa prepravca. Aj preto je dôležité, aby ste svoj sklad vybavili dostatočným množstvom skladových regálov a každému miestu priradili jeho miesto. Potom sa takéto situácie už nebudú opakovať.

Dostatok manipulačnej techniky

Manipulačná technika je pre skladníkov nenahraditeľným pomocníkom. Predstavte si, ako by to vyzeralo, keby miesto vysokozdvižného vozíka dávali materiál či tovar dole za pomoci rebríka a kladkostroja. Aj preto je dôležité, aby ste im zabezpečili kvalitnú manipulačnú techniku a to v dostatočnom množstve. Je dobré mať v zálohe aspoň jeden vozík, ktorý môže ísť okamžite do akcie v prípade neočakávanej poruchy, nech nevznikajú zbytočné zdržania. Jungheinrich ponúka kvalitné a lacné jazdené vozíky po repase v skvelej kondícii, ktoré sú ideálne na takýto účel.

Spokojní zamestnanci

Zamestnanci tvoria srdce skladu, aj preto si dajte záležať na tom, aby boli spokojní. Inovujte techniku, ktorú potrebujú, používajte rôzne gadgety, objednajte otočné vidlice či vážiaci systém. Snažte sa o zníženie prašnosti, zlepšite kvalitu osvetlenia a aj vzduchu. Pýtajte sa na ich názory a ich postrehy a návrhy nenechávajte bez povšimnutia. Ak spojíte tieto tri veci, váš sklad bude skutočne efektívnejší.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM