Rastislav Búgel Futbal

Tréner Hucko predĺžil v Trnave o pol roka: Cieľom je pohárová Európa!

Slovenský futbalový klub Spartak Trnava oznámil, že aj v jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016 povedie mužstvo ako hlavný tréner Ivan Hucko. Klub informoval prostredníctvom tlačovej správy, podľa ktorej "andeli" predstavili aj prvé dve zimné posily.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Hucko predĺžil v Trnave o pol roka: Cieľom je pohárová Európa!
Zdroj: TASR

Do klubu prichádzajú zo Žiliny pravý obranca Andrej Kadlec a beninský stredopoliar Babatounde Bello z Frýdku Místku, ktorý svojho času tiež pôsobil pod Dubňom. V mužstve zo slovenského Ríma prišlo aj k hráčskym odchodom. Klub po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu so španielskym stredopoliarom Josém Davidom Casadom. V Trnave nebudú pokračovať ani útočník Haris Harba a obranca Marek Janečka. Obom sa končia v januári hosťovania, Spartak im však umožní už skôr trénovať s ich novými oddielmi. „Andeli“ zároveň dementovali, že by rokovali o príchode Filipa Serečina. Meno Košičana sa v súvislosti s Trnavou objavilo v niektorých médiách. „Je to iba novinárska kačica,“ objasnil PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Do konca sezóny

Tréner Ivan Hucko podpísal v pondelok novú zmluvu. Opäť znie na šesť mesiacov s ročnou opciou na ďalšiu spoluprácu. Kompletné zloženie realizačného tímu upresnia neskôr.

„Zatiaľ sme definovali jeden cieľ – dostať sa do pohárovej Európy. Z toho budeme vychádzať,“ uviedol po podpise kontraktu kouč Trnavy.

Z tímu odišlo po skončení jesennej časti už osem hráčov. Vedenie Spartaka hľadá možnosti doplnenia tímu. „Kupovať hráčov nie je ako zháňať tovar v obchode. Možností je vždy viac na oboch stranách, aj hráči majú svoje alternatívy. Budeme sa snažiť dotiahnuť posilnenie kádra do stavu, aby sme boli spokojní. Rátame aj s tým, aby sa mladí hráči posunuli hore. Uvidíme, ako sa prejavia v mužskom futbale. Najradšej by sme boli, aby sa ukázali v dobrom svetle a mohli sme ich zapracovať. Rátame s Lukášom Mihálikom, zvažujeme, že vezmeme do prípravy ďalšieho dorastenca Mateja Oravca. Uvidíme, ako sa dohodneme s novým trénerom juniorky Mariánom Šarmírom, nevylučujem, že do prípravy naskočia aj ďalší,“ povedal Hucko, ktorý by rád do tímu pritiahol aj kreatívneho stredopoliara.

Tri a pol roka

Kadlec oslávi 2. februára dvadsiate narodeniny, v Trnave sa tento pravý obranca dohodol na tri a pol ročnom kontrakte. Bol členom reprezentačného tímu do 17 rokov, ktorý sa zúčastnil na majstrovstvách Európy v roku 2013. Figuroval aj v národných výberoch do 18 a 19 rokov.*** „Ako hráč cítim, že pre svoj rozvoj potrebujem zmenu. Keď prišla ponuka z Trnavy, neváhal som. Je to motivácia a nová výzva. Chcem sa popasovať o post pravého beka,“*** povedal Kadlec.

Teší sa na návrat

Bello je slovenským futbalovým fanúšikom dobre známy z osemročného pôsobenia v Žiline. Po odchode zo severu Slovenska pôsobil v Jihlave a naposledy hosťoval v druholigovom Frýdku Místku. „Môžem povedať, že sa fakt veľmi teším na návrat do slovenskej ligy. Budem obliekať dres Spartaka, ktorý medzi najlepšieho kluby na Slovensku a má najlepších fanúšikov v krajine,“ vyjadril sa reprezentant Beninu, ktorý sa v Trnave zaviazal na jeden a pol roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM