Webnoviny - Futbal

Tréner Trnavy: Škoda toho prvého zápasu

Futbalisti FC Spartak Trnava nastúpia vo štvrtok na svoj šiesty duel v Európskej ligy UEFA 2011/2012, v odvete 3. predkola európskej pohárovej súťaže číslo 2 sa na domácej pôde stretnú s Levski Sofia, ktorému v prvom meraní síl podľahli tesne 1:2.

(WEBNOVINY) – Duel s historicky najúspešnejším bulharským tímom mal infarktový záver, viac z hry mali počas celého jeho priebehu domáci, no v 80. min otvoril gólový účet premenenou penaltou Ladislav Tomaček. V 89. min však najprv nechytateľnou strelou vyrovnal Gadžev a v nadstavenom čase bol na konci peknej kombinačnej akcie striedajúci Ars.

Trnavčania síce nezvládli záver duelu a prehrali, no strelený gól na pôde súpera v pohárovej matematike znamená, že na postup do play-off, záverečnej eliminačnej fázy druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže, im stačí aj domáce víťazstvo 1:0. Akákoľvek remíza, prehra či víťazstvo o gól iné ako 1:0 však posúva do play-off Bulharov, s výnimkou úspechu Spartaka 2:1, ktorý by znamenal predĺženie.

Máme svoje tipy, ale nebudem ich prezrádzať, pretože dnes sa cez noviny môže dostať všetko až k súperovibrankár Spartaka Trnava

Veľké zmeny v zostave nebudú

V generálke na odvetu kontinentálneho pohára remizovali Trnavčania v nedeľňajšom stretnutí 3. kola Corgoň ligy 2011/2012 s 1. FC Tatran Prešov 0:0. Ako v pozápasovom hodnotení priznal kouč tímu zo „slovenského Ríma“ Pavel Hoftych, menoslov jeho nedeľňajšej zostavy sa bude výrazne podobať jedenástke pre duel s Levski Sofia.

„Naše mužstvo na 80 – 90 percent nastúpilo v zložení, ako sme cez týždeň hrali v Sofii s Levski,“ zdôraznil Pavel Hoftych a pokračoval: „Keďže Diallo nemôže proti Levski Sofia hrať pre dve žlté karty, obranu sme riešili inak. Ján Petráš a Radoslav Cypris sú mladí futbalisti, ktorí ešte nedozreli pre stabilné miesto v základe.“ Pavel Hoftych sa dotkol aj rezervy, ktorá čaká na lavičke náhradníkov na návrat do hracieho kolotoča Corgoň ligy, respektíve Európskej ligy UEFA.

„Máme tam Jaroslava Machovca a zraneného Pavla Malcharka. A tiež Ľubomíra Bernátha, ktorý v prvom zápase 3. predkola EL UEFA s Levski Sofia odviedol kus práce. Preto sme ho nechali oddýchnuť si. On to vyslovene potreboval. Hráčom, ktorého by sme v tomto náročnom programe veľmi potrebovali, ale ktorý, žiaľ, stále nie je k dispozícii, je Koro Kone,“ opísal Pavel Hoftych aktuálne absencie vo svojom kádri. Okrem spomenutých dvoch legionárov Dialla a Kora Koneho by český kouč mal mať k dispozícii celý zvyšok svojho kádra.

„Myslím si, že naši fanúšikovia urobia doma výbornú atmosféru a Bulhari zažijú to, čo mi u nich. Verím, že dám jeden gól a postúpime ďalej. Škoda toho prvého zápasu, v ktorom sme ešte minútu pred koncom vyhrávali 1:0, ale napokon sme to neudržali. Doma musíme urobiť všetko pre to, aby sa to nezopakovalo,“ nechal sa počuť Mário Bicák.

„Verím, že sa na odvetu s Levski dobre pripravíme, že tento duel bude mať náboj a spokojní budeme my. Sofia hrá klasický balkánsky futbal, ktorý je technický a rýchly. Veľa sa na nich vymýšľať nedá, treba hrať zodpovedne zozadu a pokúsiť sa využiť ponúknuté šance. Máme svoje tipy, ale nebudem ich prezrádzať, pretože dnes sa cez noviny môže dostať všetko až k súperovi. Každopádne hrať na 1:0 je zradné, čaká nás totiž ťažký a kvalitný súper, ktorý už v Európe niečo odohral,“ zdupľoval brankár a kapitán tímu zo „slovenského Ríma“ Martin Raška.

Nič nie je stratené a doma sa určite pobijeme o svoju šancu, v obrane rozhodne nie sú stopercentnís­tredopoliar Spartaka Trnava Roman Procházka

Karhan verí vo víťazstvo

Na podporu divákov sa spolieha aj najskúsenejší Trnavčan Miroslav Karhan: „Súper je hrateľný, síce je nebezpečný smerom dopredu, ale je aj zraniteľný, predovšetkým v defenzíve. Verím, že na domácej pôde zvíťazíme a postúpime do ďalšej fázy. Dúfam, že nás príde povzbudiť veľa divákov ako v zápase s Albáncami.“ Čiastočný recept na zdolanie súpera naznačil aj stredopoliar Roman Procházka: „Nič nie je stratené a doma sa určite pobijeme o svoju šancu, v obrane rozhodne nie sú stopercentní.“

Úmyslom postúpiť do záverečnej kvalifikačnej fázy EL UEFA sa netaja ani hráči Levski "Keď postúpime cez Spartak, nebude mi prekážať, ak nedám gól v ďalších desiatich dueloch.

Výsledok 2:1 je pred odvetou sľubný, verím, že zvíťazíme aj na Slovensku a postúpime ďalej," uviedol Gadžev. Až štvorica hráčov bulharského tímu sa cez týždeň pripravovala individuálne. Konkrétne išlo o kapitána tímu Christa Jovova, ktorý si doliečuje narazené rebrá, jeho zástupcu Vladimira Gadževa, Iva Ivanova a Mariana Ogyňanova. Zvyšní hráči 26-násobného bulharského šampióna by mali byť v poriadku.

Odveta je na programe vo štvrtok 4. augusta na Štadióne Antona Malatinského v Trnave od 19.00 h. Hlavným arbitrom bude Nór Ken Henry Johnsen. Zverenci českého trénera Pavla Hoftycha prešli v 1. predkole druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov cez čiernohorský tím FK Zeta Golubovci, v ďalšej fáze potom prevýšili albánske mužstvo .

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM