Webnoviny - Rôzne

Tretina fanúšikov tipuje, že Slovensko bude hrať o medaily

Očakávania slovenských hokejových fanúšikov sú pred začínajúcimi majstrovstvami sveta v hokeji vysoké. Viac ako tretina opýtaných tipuje, že slovenská reprezentácia postúpi do bojov o medaily.

Foto: SITA/Marián Peiger (WEBNOVINY) – Najväčšie medailové ambície má podľa fanúšikov Kanada, dve tretiny opýtaných očakávajú, že výber krajiny javorového listu získa medailu.

Podľa aktuálnych výsledkov prieskumu spoločnosti Ipsos, konaného na reprezentatívnej vzorke slovenskej populácie, si 38 % opýtaných myslí, že slovenské mužstvo sa prebojuje až do zápasov o medaily. Druhou najčastejšou odpoveďou (30 %) je, že domáci tím postúpi do štvrťfinále a tam sa jeho cesta skončí. Pesimisti v populácii netvoria väčšinu: 27 % respondentov predpokladá, že Slovensko vypadne v osemfinále a 3 % sa domnievajú, že slovenská reprezentácia nepostúpi zo základnej skupiny. Najoptimistickejšie odhadujú úspechy slovenských hokejistov respondenti vo vekovej skupine nad 45 rokov.

Za víťazov šampionátu tipuje 32 % respondentov družstvo Kanady, 25 % si myslí, že zvíťazí Rusko a 10 % očakáva, že zlatú medailu získa Slovensko. Umiestnenie slovenskej reprezentácie na druhom mieste tipuje 8 % opýtaných a 17 % si myslí, že získa bronz. 65 % respondentov predpokladá, že Slovensko skončí bez medaily. Najvýraznejšie medailové ambície respondenti prisudzujú Kanade – 68 % opýtaných si myslí, že družstvo Kanady získa akúkoľvek medailu. Podľa názoru respondentov sú druhí v poradí medailových ambícií Rusi (59 %) pred Českou republikou (37 %), Švédskom (35 %) a Slovenskom (35 %).

Prieskum realizovala spoločnosť Ipsos v apríli 2011 na reprezentatívnej vzorke slovenskej populácie metódou CASI, výsledky sú zverejnené na stránkach http://www.ipsos.sk/tlacove-spravy.

Agentúru SITA Ľubomír German zo spoločnosti Ipsos.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM