han Rôzne

Trhovisko pri zimnom štadióne ešte NEKONČÍ! Kedy sa plánuje jeho presun do CENTRA?

Termín ešte nie je známy! Viaceré médiá priniesli informácie o tom, že trhovisko na Spartakovskej sa presunie na Trojičné námestie. Nie je tomu tak. Nateraz.

Ilustračný obrázok k článku Trhovisko pri zimnom štadióne ešte NEKONČÍ! Kedy sa plánuje jeho presun do CENTRA?
Zdroj: Dnes24.sk

Aktuálne túto tému riešia na webovej stránke mesta Trnava.

„Samospráva v budúcnosti zvažuje tento krok, bude mu však predchádzať intenzívna príprava a komunikácia s predajcami. Napriek dezinformáciám, ktoré odzneli v médiách a na sociálnych sieťach, mesto zatiaľ neavizovalo žiaden termín, kedy by k zmene malo prísť, ani konkrétne miesto,“ píše sa na www.trnava.sk.

A čo predajcovia?

Samozrejme, už len šumy vedia spraviť veľkú galibu medzi ľuďmi a hlavne to môže spraviť vrásky na čele predajcom.

„O podrobnostiach či termíne presunu je teraz ešte predčasné hovoriť. Predajcovia sa nemusia obávať žiadneho výpadku, o zmene budeme jednak informovať včas vopred a do tohto procesu budú zapojení, a zároveň bude prechod na nové miesto plynulý, takže nehrozí, že by nemali kde predávať,“ hovorí viceprimátor Trnavy Tibor Pekarčík.

Ako riešiť nájmy

Mesto vysvetľuje aj zlé interpretácie ohľadom nájmov. Záujemcovia o predaj na trhu riešia s jeho správcom, mestskou organizáciou Správa majetku mesta Trnava, dva druhy tlačív: povolenie na predaj na trhovisku – toto povolenie musia mať kvôli legislatíve. Druhé – zmluva o prednostnom používaní trhového miesta – je dobrovoľné. Predajca sa sám rozhodne, či zmluvu chce. Za 120 eur ročne mu zaručuje, že bude mať vyhradený svoj stôl vždy na tom istom mieste. Uvádza sa na stránke mesta.

„V tomto roku sme sa rozhodli, že nebudeme od predajcov žiadať platbu za predajné miesto, keď tu pravdepodobne trhovisko nebude počas celého roka, ale presťahuje sa inam. Predajcov sme o tom informovali vopred. Stačí im povolenie na predaj na trhovisku, ktoré vyžaduje legislatíva. Každý, kto si príde vybaviť toto povolenie, vie, že dostane „svoje“ miesto a ušetrí tým 120 eur za jeden stôl. Prezentovať tento ústretový krok ako ohrozenie ich možnosti predaja je zavádzajúce a zbytočne to prispieva k nedorozumeniam,“ vysvetľuje riaditeľka SMMT Lenka Klimentová.

Stále pri štadióne

Z najnovších poznatkov vyplýva, že trhovisko je otvorené na Spartakovskej, kde môžu predajcovia aj bez poplatku a zmluvy využívať miesta, na ktoré sú zvyknutí oni aj ich zákazníci. „Mesto pracuje na zámere presunu do vhodnejšej lokality, do jeho tvorby zapojí aj predajcov, a o ďalších krokoch bude včas informovať. Už teraz je známe, že predajcovia budú mať nájomné odpustené aj počas prvého roka v nových priestoroch,“ dodáva web Trnavy.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM