Rastislav Búgel Futbal

Tri góly nestačili: Spartak prehral v Trenčíne

Trnavčania prišli do Trenčína s trojicou bývalých hráčov AS a od začiatku sa v prvom rade snažili pozorne strážiť vlastnú polovicu ihriska. To sa im aj darilo a nepúšťali zverencov trénera Martina Ševelu do výrazných šancí.

Ilustračný obrázok k článku Tri góly nestačili: Spartak prehral v Trenčíne
Zdroj: TASR

V 14. min potiahol loptu po krídle Guba, jeho spätná prihrávka našla Wesleyho, no zakončenie Brazílčana nebolo presné. Prvá strela do priestoru brány prišla až v 24. min a bola gólová. Ofsajdovej pasci sa vyhol Van Kessel, prihral voľnému Berovi, ktorý sklzom poslal loptu za Jakubechov chrbát. O päť minút z húštiny tiel vystrelil Guba a trafil žrď. V 34. min Guba prešiel cez Baéza, Rabiu loptu na hranici veľkého vápna prepustil Van Kesselovi a ten nedal Jakubechovi žiadnu šancu. A to ešte do polčasu nebolo všetko. V 39. min Van Kessel odstavil od lopty Janečku a z hranice šestnástky nepokrytý Rabiu trafil pravý horný roh brány. V závere polčasu sa Spartaku podarilo zníži, keď Harba strelou k žrdi potrestal chybu Rabiua.

Po prestávke tempo hry opadlo a na oboch stranách viazla kombinácia. Až v 59. min sa k odrazenej lopte dostal Mikovič a strelou z vnútra šestnástky tesne minul bránu. O sedem minút predviedol rýchlosť Van Kessel, prešprintoval Janečku, ale Jakubecha nedokázal prelobovať. O malú chvíľu bol už Jakúbek prekonaný. Na bránovej čiare ho pred Van Kesselom zachránil Nikolič. Šancu na kontaktný gól odmietol Harba, ktorý nastrelil brvno. Na opačnej strane chybu Jakubecha hlavičkou potrestal Wesley a upravil na 4:1. Desať minút pred koncom zdramatizoval zápas ešte Depetris, ktorý tak oslávil návrat na slovenské trávniky. V nadstavenom čase ešte na 4:3 dokázal znížiť Depetris, ktorý napriek problémom so spracovaním zvýšil šance Trnavy na bod. Lenže z následnej šance do prázdnej brány uzavrel skóre na 5:3 Schet.

AS Trenčín – Spartak Trnava 5:3

Kompletnú ligovú tabuľku nájdete po kliknutí SEM!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM