Dominika Handzušová Rôzne

Tri trnavské univerzity sa spojili: Chystá sa veľkolepý ples študentov

Študenti troch univerzít, ktoré sídlia v Trnave, sa opäť dohodli na spoločnej akcii. Po beánii v roku 2013 si tentokrát užijú študentský ples.

Ilustračný obrázok k článku Tri trnavské univerzity sa spojili: Chystá sa veľkolepý ples študentov
Zdroj: Dnes24.sk

Je to vôbec prvýkrát v histórii, čo sa vo fašiangovom období spojí Trnavská univerzita, Univerzita sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechno­logická fakulta Slovenskej technickej univerzity v rámci takejto spoločenskej udalosti. Ples študentov je naplánovaný na 21. februára.

Neuveriteľný zážitok

Nápad spojiť trnavskú akademickú pôdu a budovať vzťahy medzi školami vznikol v hlavách doktorandov a študentov z Univerzity sv. Cyrila a Metoda, keď v roku 2013 zorganizovali prvú spoločnú beániu s Trnavskou univerzitou. "Beánia bola pre všetkých neuveriteľným zážitkom, preto sme si tento rok povedali, že spoločne zorganizujeme aj takú veľkú spoločenskú udalosť, akou je ples,” uviedol za organizátorov Andrej Brník, doktorand UCM-ky.

Spolunažívanie nie je vždy ružové

Podujatie sa uskutoční po desaťročiach spoločnej existencie škôl v Trnave. Materiálovotechno­logická fakulta tu funguje od roku 1986, Trnavská univerzita bola založená v roku 1992 a Univerzita sv. Cyrila a Metoda v roku 1997. Dohromady na nich študuje viac ako 17 000 študentov. Vzťahy medzi Trnavskou a Univerzitou sv. Cyrila a Metoda po vzniku druhej menovanej boli spočiatku napäté, v posledných rokoch sa atmosféra zlepšila. No v uplynulom roku jej nepridali vyhlásenia vlády o možnom zlúčení oboch inštitúcií do jedného celku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM