Monika Hanigovská Rôzne

Trnava ako kvitnúca lúka: Zakladajú sa porasty priateľské k opeľovačom

Trnava sa opäť zmení na kvitnúcu lúku. Malý Rím sa chce pridať k svetovým mestám, ktoré sú priateľské k opeľovačom. Pozrite sa, kde všade nám to ešte len krásne rozkvitne!

Ilustračný obrázok k článku Trnava ako kvitnúca lúka: Zakladajú sa porasty priateľské k opeľovačom
28
Galéria
Zdroj: TASR

Trnava sa má doslovne premeniť na kvitnúcu lúku. V Malom Ríme sa už síce ozvali prví jarní zvestovatelia, mnohé kvety ešte len čakajú na svojich obdivovateľov.

Mesto na tento účel vyhradilo celkovo viac ako tisícšesťsto štvorcových metrov plôch.

Nie len pastva pre oči

„Aj keď je v suchej a horúcej trnavskej klíme mimoriadne ťažké zakladať a udržiavať lúčne porasty v dobrej kondícii, mestská samospráva už tretí rok pokračuje v snahe zaradiť sa k svetovým mestám ako napríklad Vancouver, Viedeň, Londýn, New York či Johannesburg a medzi prvými na Slovensku súčasne s bratislavskými mestskými časťami Karlova Ves a Nové Mesto aplikuje v praxi myšlienky manažmentu mestskej zelene priateľskej k opeľovačom,“ informuje mesto na svojom webe.

Svoje útočisko v týchto porastoch tak nájdu rôzne druhy hmyzu, drobné vtáctvo a čmeliaky a včely.

Zdroj: TASR

Tu všade vyrastie farebná a voňajúca krása

Trnavčania si budú môcť vychutnať farebnú krásu na viacerých miestach. Mesto avizuje na tento rok tri záhony a to konkrétne na Študentskej, Tajovského, Čajkovského a na okružnej križovatke Trstínskej a Cukrovej ulice.

Skrášľovať mesto budú aj letničky kombinované s dvojročkami a trvalkami. Tie vyčakajú na „svoj čas“ na Hospodárskej – Zelenom kríčku a Kamennej ceste. Radnica osiala aj trojuholníkový záhon na Radlinského ulici pri Kostole sv. Jakuba.

Trnavská radnica ďalej informuje o príprave výsadby mobilnej zelene aj záhonov v centre mesta, ktoré by nás mali už čoskoro krášliť v nových kombináciách farieb aj kvetov.

OBRAZOM: Jarný trnavský šat zlákal mnohých okoloidúcich.
28
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM