Lucia Lauková Šport

Trnava bude hostiť 3. kolo Slovenského pohára v cyklokrose: Časť ulice bude uzavretá

Trnava bude dejiskom jedného z kôl najvyššej domácej súťaže v cyklokrose. Podujatie si vyžiada aj dopravnú uzáveru.

Ilustračný obrázok k článku Trnava bude hostiť 3. kolo Slovenského pohára v cyklokrose: Časť ulice bude uzavretá
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V nedeľu, 22. októbra sa Trnava stane dejiskom jedného z kôl najvyššej domácej súťaže v cyklokrose. Na konci staničného parku sa stretnú pretekári z rôznych krajín.

„Preteky Grand Prix Trnava sú totiž zapísané i v kalendári UCI, a tak umožňujú získať body okrem domáceho aj do svetového rebríčka. To je pred blížiacimi majstrovstvami Európy mimoriadne lákavé,“ uvádza mesto.

Prečítajte si tiež

Začiatok pretekov

Oficiálny program pretekov pre jazdcov s licenciou začína od 10.00 hodiny, ale už od 9.15 h sa do boja pustia najmladšie kategórie.

„Súťaž je otvorená aj deťom od cca 5 rokov, ktoré sa ešte len začínajú zoznamovať so súťažami. Treba si však do 9.00 hodiny vyzdvihnúť štartovné číslo, registrácia je bezplatná. Kancelária pretekov bude fungovať v stredisku špeciálno-pedagogického poradenstva na Čajkovského ulici. Vyhodnotenie týchto detí bude hneď po skončení kategórie, okolo 10 hodiny,“ priblížil súťaž detí Bohuslav Kujovič, riaditeľ pretekov a hlavný tréner klubu.

„Potom už pokračujeme programom Slovenského pohára, od žiakov, cez kadetov, masters pretekárov, juniorov až k elitným jazdcom. Trať bude kúsok natiahnutá aj do záverečnej časti staničného parku, a tak chceme okoloidúcich Trnavčanov poprosiť o trpezlivosť a rešpektovanie pokynov usporiadateľov, aby sme sa aj na strane pretekárov aj chodcov vyhli zraneniam. Veľká vďaka patrí všetkým partnerom pretekov i mestu Trnava za podporu pri usporiadaní,“ dodal Kujovič.

Podujatie si vyžiada aj dopravnú uzáveru časti Čajkovského ulice v úseku od križovatky s J. G.Tajovského po bytový dom Čajkovského 23 od 21. októbra od 8.00 h do 22. októbra do 18.00 h.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Už túto nedeľu 22.10. sa Trnava stane miestom dejiska 3. kola Slovenského pohára v cyklokrose - #GrandPrixTrnava, UCI...

Posted by Cyklistický klub Olympik Trnava on Sunday, October 15, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM