Správy

Trnava chce stavať nájomné byty: Vzniknúť majú aj v historickom dome v centre

Mesto Trnava sa pripravuje na výstavbu nájomných bytov. Ohlásená je už lokalita na Tamaškovičovej ulici, výstavba by mala prebiehať tiež na Spartakovskej a novej lokalite Medziháj.

Ilustračný obrázok k článku Trnava chce stavať nájomné byty: Vzniknúť majú aj v historickom dome v centre
Zdroj: Mesto Nitra , Roman Oravec

Na nájomné bývanie by sa mal podľa informácií primátora Petra Bročku zmeniť aj historický objekt v centre mesta na Námestí sv. Mikuláša pri bazilike.

Komplexná rekonštrukcia

Rožný modrý jednopodlažný dom je, rovnako ako susediace objekty, súčasťou mestskej pamiatkovej rezervácie. Aj donedávna bol obývaný, jeho stav však nebol vyhovujúci, v súčasnosti sú jeho nájomníci vysťahovaní.

„Pripravujeme sa na komplexnú rekonštrukciu, následnú prístavbu objektu a jeho transformáciu na bývanie vyššieho štandardu v centre mesta, ktoré bude mať ale nájomný charakter,“ uviedol Bročka. Príprava beží podľa jeho slov dlhodobo.

Prečítajte si tiež

Potrebné zázemie

„Ako nájomníkov by sme chceli uprednostňovať ľudí z nedostatkových profesií pre mesto a blízke okolie, ako sú lekári alebo učitelia a podobne, ktorých bude Trnava potrebovať,“ doplnil Bročka.

Pri zámere vychádzajú z predpokladu, že ak chce mesto prilákať nových špičkových mladých ľudí, je potrebné im vytvoriť, ako uviedol primátor,„áčkové“ zázemie. Podľa jeho slov financovanie projektu pôjde buď z plánu obnovy alebo cez iné externé zdroje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM