han Správy

Trnava chystá historický projekt: Má v pláne sa stať hlavným mestom kultúry v Európe!

V meste začali stretnutia umelcov a kultúrnych aktérov na tému kandidatúry Trnavy na Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026.

Ilustračný obrázok k článku Trnava chystá historický projekt: Má v pláne sa stať hlavným mestom kultúry v Európe!
Zdroj: Facebook.com/Trnava 2026

Cieľom diskusií je pomôcť identifikovať konkrétne potreby a očakávania, získať námety na rozvoj kultúrnej infraštruktúry a celkovej kultúrnej ponuky v meste.

Vítajú každý impulz

„Komisia EHMK bude prísne posudzovať angažovanosť odbornej i laickej verejnosti. Sme radi, že umelci prispeli svojimi názormi a postrehmi. Každý impulz je v tejto fáze pre projekt veľmi cenný,“ uviedol šéf trnavskej kandidatúry Peter Cagala. Na kandidačnom projekte Trnavy na Európske hlavné mesto kultúry 2026 pracuje trnavský tím už od jari.

Súbežne s projektom kandidatúry pripravuje mesto aj historicky prvú kultúrnu stratégiu mesta, ktorá zadefinuje smerovanie kultúry v Trnave na ďalších desať rokov.

Zapojiť sa môže každý

Ďalšie dve stretnutia sa budú konať v utorok 22. septembra o 9.00 a 13.00 h v kultúrnom centre Malý Berlín. Zapojiť sa do procesu, pomenovať slabé a silné stránky kultúrneho života v Trnave môže aj široká verejnosť na diskusii, ktorá sa uskutoční v pondelok 28. septembra o 18.00 h takisto v Malom Berlíne.

Viac informácií o projekte Trnava – kandidát na Európske hlavné mesto kultúry 2026 je možné nájsť na oficiálnej stránke.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM