Júlia Vargová Iné športy

Trnava Frisbee Games: Tri dni plné lietajúcich tanierov a dobrej atmosféry

Druhý ročník Trnava Frisbee Games v Trnave štartuje už cez víkend. V športovom areáli AŠK Slávia sa predstavia stovky športovcov z celej Európy.

Ilustračný obrázok k článku Trnava Frisbee Games: Tri dni plné lietajúcich tanierov a dobrej atmosféry
11
Galéria
Zdroj: Trnava Frisbee Games

V dňoch od piatka 23. augusta do nedele 25. augusta športovci divákom predvedú svoje zručnosti hneď v štyroch disciplínach s lietajúcim tanierom. Na programe je Ultimate Frisbee – semifinále Európskej ligy, Otvorené majstrovstvá Slovenska v dogfrisbee, DiscGolf – mezinárodní turnaj aj Freestyle frisbee.

„Okrem netradičného diváckeho zážitku pri sledovaní elity športovcov vo svojom odbore bude možnosť aktívne sa zapojiť a vyskúšať si všetky frisbee disciplíny vo vyhradenej workshop zóne v sobotu od 16:00. V turnajovej dedinke nebude chýbať možnosť občerstviť sa dobrým jedlom a pitím, prípadne zaobstarať lietajúce taniere a ďalšie vybavenie na jednotlivé frisbee športy,“ lákajú organizátori. Vstupné je zdarma.

Ako ozrejmujú organizátori, Ultimate Frisbee – semifinále Európskej ligy je rýchly, akčný a divácky veľmi atraktívny tímový šport. Cieľom hry je pomocou dlhých hodov aj presných krátkych prihrávok chytiť disk v súperovej koncovej zóne. V Trnave sa predstaví 20 najlepších klubov z Čiech, Poľska, Maďarska a Rakúska.

Turnaj o miesta vo finále Európskej ligy bude prebiehať na Slávii aj v športovom areáli Lokomotíva. Finálové zápasy si budete môcť pozrieť v nedeľu od 12:00 v AŠK Slávia.

„Dogfrisbee patrí do odvetvia kynologického športu, ktorý je dynamický a divácky veľmi atraktívny. Pes musí v rôznych disciplínach úspešne chytať lietajúce taniere. K videniu je množstvo akrobatických prvkov, vysokých skokov, odrazov od tela psovoda a to všetko za sprievodu hudby,“ opisújú organizátori ďalšiu športovú disciplínu, ktorá je hrou pre psa a pastvou pre oči diváka.

Historicky prvý slovenský šampionát v dogfrisbee sa bude konať v sobotu a v nedeľu. Preteky sú zároveň aj kvalifikáciou na Majstrovstvá sveta, ktoré sa každoročne konajú v USA. Zúčastnia tímy z Čiech, Poľska, Rakúska, Švajčiarska, Maďarska, Slovinska a dokonca aj Izraela.

Na medzinárodnom turnaji v DiscGolfe uvidíme hody dlhé viac ako 100 metrov. Golfové palice a loptičky nahrádza špeciálny lietajúci tanier, jamky zas oceľové koše s reťazami. „Cieľom je prejsť ihrisko, ktoré sa obvykle skladá z 9 – 18 jamiek, s čo najmenším počtom hodov,“ vysvetľujú organizátori.

Turnaj v tejto neobvyklej disciplíne sa uskutoční od piatka do nedele na 15 jamkovom ihrisku, ktoré vyrastie v parku Janka Kráľa.

Posledná zo súťažných disciplín, Freestyle frisbee spočíva v realizácii najrôznejších technických i akrobatických trikov s lietajúcim diskom. „Po minuloročných majstrovstvách sveta bude tento rok freestyle iba okrajovou disciplínou. Počas dňa uvidíte vedľa turnajovej dedinky tzv. jam – voľnú hru. V sobotu večer potom prebehne exhibičná súťaž jednotlivcov,“ dodávajú organizátori.

Foto: ilustračné

Trnava Frisbee Games 2018
11
Galéria
Zdroj: Trnava Frisbee Games
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM