han Správy

Trnava hlási pred testovaním takmer 800 pomocníkov: Niektorí to budú robiť ZADARMO!

Za dobrovoľníkov a administratívnych pracovníkov pri celoplošnom testovaní na COVID-19 sa formou online dotazníka v Trnave prihlásilo 763 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Trnava hlási pred testovaním takmer 800 pomocníkov: Niektorí to budú robiť ZADARMO!
Zdroj: TASR/František Iván

Ako informuje hovorkyňa mesta Veronika Majtánová, v Trnave zverejnili v pondelok doobeda online dotazník pre záujemcov, ktorí chcú pri blížiacom sa celoplošnom testovaní pomôcť ako administratívni pracovníci pri registrácii ľudí prichádzajúcich na test alebo ako dobrovoľníci na pomocné práce.

Stovky žiadostí

Za menej než jeden a pol dňa prišlo až 763 odpovedí. Najväčší záujem bol o pozíciu administrátora (643 odpovedí), príjemným prekvapením bol aj vysoký počet (120) tých, ktorí chcú pomáhať bez nároku na odmenu ako dobrovoľníci. Vybraných záujemcov už mesto oslovilo a je s nimi v kontakte. V súčasnosti sa pre nich zabezpečuje školenie, ochranné prostriedky a ďalšie potrebné záležitosti.

„Ďakujeme všetkým, ktorí sa prihlásili, a vážime si, že sú ochotní obetovať svoj voľný čas a vynaložiť sily na pomoc svojim spoluobčanom, mestu a vlastne i celej krajine. Zabezpečiť plošné testovanie je pre samosprávy náročná výzva, úloh a povinností je obrovské množstvo. O to viac nás teší, že sa nám podarilo v tak krátkom čase nájsť dostatok spolupracovníkov. Vnímame to ako silné gesto podpory zo strany verejnosti,“ povedal primátor Trnavy Peter Bročka.

Ako budú pracovať?

V každej z 55 odberových miestností v Trnave bude jeden administratívny pracovník, ktorý je zároveň zamestnancom mesta, a jeden administrátor z radov verejnosti. Okrem toho je pripravených aj tridsať náhradníkov na túto pozíciu, ktorá si žiada účasť počas oboch dní. Desiatky dobrovoľníkov sa budú v sobotu a nedeľu striedať, aby vypomáhali pri dodržiavaní rozostupov a pri ďalších pomocných prácach.

Spolupatričnosť prejavili aj majitelia trnavských reštaurácií. Tri trnavské podniky zabezpečia stravovanie pre personál odberových miest vo svojom okolí.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďakujeme všetkým vám, ktorí ste prejavili ochotu pomôcť pri celoplošnom testovaní. ❤️ 643 žiadostí o prácu...

Posted by Mesto Trnava on Wednesday, October 28, 2020
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM