Správy

Trnava i Hlohovec s množstvom nápadov: Vyberte projekty participatívneho rozpočtu

Sami obyvatelia oboch miest chcú zrealizovať svoje nápady. O priazeň Trnavčanov a Hlohovčanov sa uchádzajú tieto projekty. Rozhodnite, komu dáte svoj hlas.

Ilustračný obrázok k článku Trnava i Hlohovec s množstvom nápadov: Vyberte projekty participatívneho rozpočtu
Zdroj: TASR

Mesto Trnava spustilo verejné hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu (PR) v pondelok (24.9.) a Hlohovec tak urobí v piatok (28.9.). Obe mestá sa pripravujú na ďalšie kolo realizácie nápadov, s ktorými prichádzajú sami obyvatelia.

A v obidvoch prípadoch sú podnety rozdelené na občianske, keď budú občania spolupracovať na realizácii a zadaniach pre mestské úrady.

Trinástka projektov z Trnavy

Trnava má 13 občianskych projektov a osem zadaní. Podľa manažérky PR Lenky Vančovej sú tematicky sú veľmi pestré a spadajú do oblasti kultúry, sociálnych vecí a verejného priestoru a zelene. O priazeň Trnavčanov v hlasovaní sa uchádzajú projekty, ako Divadelný festival Scena, Festival Zing, Galéria Výklad, Rodová aleja, Ekošatník.

Medzi investičnými zadaniami sú futbalové ihrisko pre deti v lokalite sociálne slabších, obecný dvor Modranka i informačná tabuľa na cintoríne s menami pochovaných významných Trnavčanov. Hlasy možno posielať elektronicky alebo odovzdať distribuované hlasovacie hárky do 30. septembra.

Hlohovec s okrúhlym číslom

Do zadaní pre mesto prispeli v tomto ročníku Hlohovčania desiatimi projektmi, ako oprava dreveného móla na jazierku v Zámockej záhrade, verejná práčovňa, rampa pre kočíky v Panskej záhradesmerové tabule k dominantám mesta.

Medzi šiestimi občianskymi projektmi, ktoré chcú získať podporu, je vydanie knihy Dejiny podzemia mesta Hlohovec od 14. storočia do 1945, Ružový festival a Verejná obývačka.

Hlasovať sa o nich podľa hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej dá do 16. októbra. Po vyhodnotení PR si Hlohovec i Trnava určili na čas realizácie celý rok 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM