BTW Správy

Internát na Sibírskej mal byť karanténnym strediskom, nakoniec poslúži ľuďom z prvej línie

Z internátu Strednej odbornej školy elektrotechnickej zatiaľ nebude repatriačné stredisko. Zostáva v pohotovosti ako možné ubytovanie pre lekárky a lekárov, sestričky, hasičov, policajtov a šoférov.

Ilustračný obrázok k článku Internát na Sibírskej mal byť karanténnym strediskom, nakoniec poslúži ľuďom z prvej línie
3
Galéria
Zdroj: facebook.com/TrnavskyKraj

Hoci počas uplynulých sviatočných dní bolo pripravované na prijatie prvých repatriantov do karantény, malo by zostať v pohotovosti pre možné ubytovanie pre ľudí z prvej línie – pre lekárov, sestričky, hasičov, policajtov a šoférov. Oznámil to zriaďovateľ zariadenia Trnavský samosprávny kraj na svojej stránke na sociálnej sieti.

Pritom izby sú už pripravené, počítalo sa s kapacitou približne 180 ľudí. Slúžiť malo ľuďom, ktorí sa vracajú zo zahraničia a musia byť preto umiestnení v karanténe. Už v pondelok tu malo byť ubytovaných viac ako 80 repatriantov. „Mesto bolo požiadané pristaviť 7 kubíkový kontajner, čomu sme na naše náklady samozrejme vyhoveli,“ uviedol k pôvodnému zámeru Ministerstva vnútra SR trnavský primátor Peter Bročka.

Na karanténne stredisko sa v súvislosti s novým koronavírusom ale zmenila jeho Škola v prírode Moravský Svätý Ján. V TTSK sú repatrianti ubytovaní pre povinnú karanténu aj v Piešťanoch, v Gabčíkove a v Senici.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM