han Správy Samospráva

V Trnave dochádza miesto: Na cintoríne pristavili pre zosnulých chladiaci príves!

Mesto Trnava zadovážilo pre zvyšujúci sa počet úmrtí externý chladiaci príves na uloženie zosnulých na cintorín na Kamennej ceste. Dochádza im miesto

Ilustračný obrázok k článku V Trnave dochádza miesto: Na cintoríne pristavili pre zosnulých chladiaci príves!
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Kapacity chladiacich zariadení v Trnave sú už nedostačujúce, uviedla to hovorkyňa mesta Trnava Veronika Majtánová a rovnako aj primátor Peter Bročka.

„Chladiaci príves je pre uskladnenie zosnulých. Dnes ráno, po porade s riaditeľom nemocnice, sme ho nechali pristaviť na cintoríne na Kamennej ceste, nakoľko kapacity sú na hrane,“ uviedol na Facebooku primátor.

Nestačia kapacity

Riaditeľ Fakultnej nemocnice (FN) Trnava Vladislav Šrojta potvrdil, že mesto zaobstaralo príves na jej podnet. „Ľudia zomierajú na ochorenie COVID-19, ale zomierajú aj pre iné príčiny a ochorenia, kapacity nepostačujú,“ povedal. Externý chladiaci príves je vo výpožičke, s dĺžkou 13,5 metra by mal mať priestor na uloženie štyroch desiatok zosnulých. Kapacita chladiarenských boxov na cintoríne na Kamennej ceste a na ulici Terézie Vansovej je podľa vedúceho úseku cintorínskych služieb mesta Trnava Dušana Opletala dohromady asi 30 zosnulých.

Kapacita vo FN je 15 miest, na ktorých sú zosnulí uložení do obhliadky lekárom.

„Mesto zároveň ponúklo nemocnici preplatenie doplnkových očkovacích tímov aby sa celý proces vakcinácie mohol výrazne zrýchliť. Zvládneme to,“ dodal prvý muž Trnavy.


Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

TOTO NIE JE PRÍJAZDOVÝ TUNEL PRE LIETADLO ale chladiaci príves pre uskladnenie zosnulých, ktorý sme dnes ráno, po...

Posted by Peter Bročka on Saturday, January 9, 2021

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM