Monika Hanigovská Futbal

Trnava má novú posilu: Z pražskej Sparty prichádza obranca Čivič (24)

Mladý Bosniak Sparty Praha je novou posilou "andelov". Ľavý obranca sa takto vyjadril na pôde Spartaka.

Ilustračný obrázok k článku Trnava má novú posilu: Z pražskej Sparty prichádza obranca Čivič (24)
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Novou posilou futbalového Spartaka Trnava sa stal ľavý obranca Eldar Čivič. Líder Fortuna ligy o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy.

Po tom, čo sa zranenie Matúša Čonku ukázalo byť vážnejšie a doba liečby jeho členka sa nedá presne určiť, siahol Spartak po novom hráčovi. K Oliverovi Jansovi tak na post ľavého obrancu pribudne do konca sezóny zo Sparty Praha Eldar Čivič.

Rodák z Tuzly pôsobí v Čechách už tri roky. Do 1. FC Slovácko prišiel ako 18-ročný, v drese účastníka najvyššej českej ligy odohral 48 zápasov a strelil dva góly. Od tejto sezóny po ňom siahla pražská Sparta. V jej drese odohral štyri duely a keďže nemal isté miesto v základnej zostave, možnosť hosťovania v Trnave privítal.

Zavážil aj kontakt s Maestrom

„Boli aj iné možnosti, chcel som hrávať. O Spartaku sa hovorilo asi posledných desať dní. V klube mi povedali, že Trnavčania majú veľký záujem. Na začiatku zimnej prípravy som bol zranený a keďže som nevedel, či dostanem na jar v drese Sparty viac priestoru, rozhodol som sa pre hosťovanie. Určite zavážilo, že som bol v kontakte i s trénerom Nestorom El Maestrom, ktorý ma chcel,“ citovala tlačová správa Spartaka slová 21-ročného Čiviča.

Trnavu už poznal

O Trnave vedel mladý Bosniak toho dosť, dokonca si vlani v príprave za 1. FC Slovácko proti nej zahral. „Vedel som aj to, že tu hrávali Emir Halilovič či Haris Harba. Videl som nejaké zápasy. Po príchode som nadšený z krásneho štadióna,“ pokračoval. Eldara oslovila pri rozhodovaní aj priebežná prvá pozícia Spartaka vo Fortuna lige. „Určite to bolo dôležité. Chcem sa tu presadiť a Trnave pomôcť k úspechu. Viem, že už dlhé roky naňho čaká. Som pripravený na novú výzvu. Ak dostanem dôveru od trénera, som k dispozícii už na najbližší zápas,“ uzavrela čerstvá posila „andelov“.

V sobotu sa Trnavčania predstavia v rámci posledného kola základnej časti FL na ihrisku Dunajskej Stredy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM