Lucia Lauková Správy

Trnava má za sebou NAJ letnú sezónu: Toto miesto majú turisti najradšej, FOTO

Trnava sa môže pochváliť najúspešnejšou letnou turistickou sezónou. Ktoré miesto je najviac navštevované?

Ilustračný obrázok k článku Trnava má za sebou NAJ letnú sezónu: Toto miesto majú turisti najradšej, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Trnava Tourism

Mesto Trnava a celkovo Región Trnava majú za sebou najsilnejšiu letnú sezónu. „Tento rok ich navštívilo o tretinu viac turistov ako vlani a na mestských prehliadkach sa počas leta zúčastnilo vyše 1 100 turistov,“ oznámilo mesto.

Najnavštevovanejšou atrakciou bola mestská veža.

„V letných mesiacoch jún až august sme zaznamenali viac ako 32-percentný nárast návštevníkov v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Minulý rok k nám prišlo vyše osem tisíc turistov, teraz viac než dvanásť tisíc,“ hovorí Alexander Prostinák, výkonný riaditeľ Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism.

Prečítajte si tiež

Dominanta Trnavy

Mestská veža je hlavnou dominantou Trnavy už takmer pol tisícročia. Jej dejiny siahajú do roku 1574. „S výstavbou veže sa viaže legenda o majstrovi Jakubovi, ktorý sa zaviazal pred trnavským richtárom Scheligom a sľúbil, že vežu, ktorú začne stavať aj dokončí. Výstavba veže sa stala akýmsi zmyslom jeho života a skutočne sa jej upísal,“ stojí na webe trnavského turistického informačného centra.

Ako čas plynul a blížil sa koniec výstavby, majstrovi a jeho pomocníkom ubúdali sily. Podľa legendy sa hovorí, že v deň dokončenia sa v meste rozozvučali všetky zvony a majster vydýchol naposledy so slovami na perách: „Dokázal som to.“

Jarmok chcú vylepšiť

Veľkým lákadlom bol pre domácich, ale aj návštevníkov z rôznych kútov Slovenska, Tradičný trnavský jarmok, ktorý sa konal od 14. do 17. septembra. Centrum mesta zaplnili stovky predajcov aj kolotoče. Tohtoročnou novinkou boli bezhotovostné platby v stánkoch.

Podľa mestského dotazníka, ľudia ocenili väčšie zastúpenie remeselných výrobkov. „Niektorí ste v dotazníku uviedli, že by mohla byť ponuka ešte pestrejšia z dôvodu opakujúcich sa výrobkov,“ uvádza radnica.

V dotazníku padlo aj niekoľko návrhov na zlepšenie. Niektorí by prijali „ešte výraznejšiu navigáciu po jarmoku, stánky s jedlom, ktoré myslia i na potravinové intolerancie aj viac oddychových zón“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM