Júlia Vargová Správy Samospráva

Trnava na dvoch kolesách: Zapojte sa s kolegami do súťaže Do práce na bicykli

Urobiť niečo prospešné pre svoje zdravie aj životné prostredie môžete aj zdanlivo jednoduchým krokom. Máj v Trnave už tradične patrí kampani Do práce na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Trnava na dvoch kolesách: Zapojte sa s kolegami do súťaže Do práce na bicykli
Zdroj: Na bicykli do obchodu

Tisícky záujemcov chodia od 1. do 31. mája do práce a späť na dvoch kolesách a zapisujú si najazdené kilometre. Informovala o tom Veronika Majtánová, vedúca úseku komunikácie a marketingu Kancelárie primátora. Ako ďalej informuje mesto, výsledky budú hodnotené na mestskej i celoslovenskej úrovni. Tí najlepší môžu za svoju snahu získať hodnotné ceny. Všetkých však poteší hlavne pocit, že spravili niečo pre svoju kondíciu a zároveň ušetrili naše ovzdušie od množstva kilogramov CO2.

K iniciatíve sa aj tento rok pridávajú zamestnanci Mesta Trnava. „Vlani sme boli rekordne úspešní – za naše mesto súťažilo spolu 367 cyklistov v 113 tímoch, ktorí najazdili 58 606,42 km, a dostali tak Trnavu na 8. miesto vo finálnom poradí slovenských miest a obcí. Pre životné prostredie to znamenalo ušetrených 14 785,64 kilo­gramov CO2,“ sumarizuje radnica.

Registrácia do súťaže je možná do 5. mája 2019. Na webstránke dopracenabicykli.eu sa prostredníctvom online formulára prihlasujú dvoj až štvorčlenné tímy pod hlavičkou svojho zamestnávateľa.

„Tento rok si trúfame na ešte lepšie umiestnenie. Na dochádzanie do práce počas súťaže je, samozrejme, možné využívať aj zdieľané mestské elektrobicykle, preto veríme, že sa počet zapojených ľudí zvýši aj o tých, ktorí nemajú vlastný bicykel,“ hovorí Ľubica Miksádová z odboru vzdelávania, športu a kultúry Mestského úradu v Trnave, ktorá je koordinátorkou kampane za Trnavu.

Súťažiť sa bude v kategóriách, samostatne v rámci mesta i celoslovensky:

  • najväčší počet najazdených kilometrov (tím a jednotlivec)
  • najväčší počet jázd (tím a jednotlivec)
  • bonusová kategória – žrebovanie jedného výhercu spomedzi všetkých súťažiacich, ktorí absolvovali aspoň 2/3 ciest do práce a z práce na bicykli v monitorovanom období, alebo počas súťaže na bicykli prešli minimálne 500 kilometrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM