Monika Hanigovská Kultúra

Trnava oslávi 780. výročie udelenia kráľovských výsad: Pozrite PROGRAM i novinky

Trnava sa pripravuje na veľký sviatok. Mesto oslávi 780. výročie udelenia kráľovských výsad. Trnavská radnica informuje o lákavých akciách na najbližšie mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Trnava oslávi 780. výročie udelenia kráľovských výsad: Pozrite PROGRAM i novinky
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Malý Rím si tento rok pripomenie 780. výročie udelenia kráľovských výsad. Súčasťou oslavy budú obľúbené podujatia ale aj novinky.

„Podujatia, ktoré máte radi, sme obohatili o tému výročia, a prinesieme vám aj úplne nové špeciality, aby sme jubileum našej Trnavy oslávili, ako sa patrí,“ informuje trnavská radnica. Pozrite sa spolu s nami, čo sa v Trnave chystá. Prinášame vám prvé informácie k oslavám výročia.

Rozšírené podujatie aj festival zadarmo

Výročie prinesie množstvo podujatí. Tešiť sa však môžeme aj na novinky. „Pod hlavičkou 780-ky rozširujeme obľúbené Radničné hry (20.6.2018 – 25.6.2018 – poz. red.) o jeden deň navyše. Známe herecké mená sa nám počas troch júnových dní postarajú na nádvorí radnice o výnimočný kultúrny zážitok,“ informuje radnica na svojom webe.

„Milovníkov jazzu isto poteší, že 15. ročník medzinárodného festivalu Trnavský jazzyk (3.8.2018 – poz. red.) bude zadarmo,“ avizuje ďalej mesto.

Ďalšie lahôdky

V Trnave si počas tohto obdobia môžeme ďalej vychutnať podujatia ako Proma Frajdej, Večer u Schneiderovcov si vypočujeme tvorbu Elisabeth Wittgruber v hudobnom podaní Martina Geišberga, pričom poéziu prednesie známa slovenská herečka Táňa Pauhofová.

Na svoje si ďalej prídu aj deti. V Trnave odštartuje Deň detí (10.6.2018, Námestie sv. Mikuláša) a opäť miniTrnava – mesto detí. Súčasne sa Trnavčanom predstaví Trnavský piknik (20.5.2018), prestížna súťažná výstava vín Víno Tirnavia (15.5.2018 – 20.5.2018) ale napríklad aj podujatia ako Trnavčania Trnave, Moja jubilujúca Trnava, Trnavská poetika (15.4.2018 o 15­.00 hod. – Suchá nad Parnou, kultúrny dom a 2.5.2018 o 18­.00 hod. – Trnava, Synagóga), Mám Trnavu rád, Májový kvet (od 9. do 11. 5. 2018 na Trojičnom námestí a Hlavnej ulici) a Trnavské dni.

V spolupráci Mesta Trnava s Trnavskou univerzitou a Štátnym archívom v Trnave sa uskutoční Konferencia k výročiu mesta Trnava a Európskemu roku kultúrneho dedičstva.

Ako informovala radnica, vyššie pomenované podujatia nie sú konečné. Podujatia budeme preto naďalej sledovať a dopĺňať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM