Peter Bestvina Správy

Trnava prežila v noci veľký výpadok elektriny. Poznáme príčinu

Hlásenia o výpadku prúdu prichádzali z viacerých častí Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Trnava prežila v noci veľký výpadok elektriny. Poznáme príčinu
Zdroj: TASR

Počas štvrtku v Trnave niekoľkokrát došlo k výpadku elektrického prúdu. Podľa reakcií na sociálnej sieti sa výpadok týkal viacerých štvrtí, dokonca aj blízkych obcí.

Blackout Arboria

O výpadku elektriny informovala obyvateľov Arboria Parku správkyňa Jana Heribanová. „Výpadok prúdu v Arborii nahlásil správca pred obedom na základe telefonátov od vlastníkov na infolinku Západoslovenská distribučná. O poruche už vedeli, nakoľko porucha nebola len v Arborii, ale aj v iných častiach mesta Trnava. Na odstránení poruchy Západoslovenská distribučná začala hneď pracovať. Podľa informácii od pracovníčky infolinky išlo o vadný menič na zariadení v trafostanici 84–128,“ povedala.

Vysvetľuje distribútor

Podrobnejšie informácie denníku Dnes24 poskytla hovorkyňa spoločnosti Západoslovenská energetika Michaela Dobošová. Potvrdila nám, že dňa 16. júla večer prišlo v Trnave k väčším výpadkom.

Výpadky boli spôsobené poruchou na vedeniach vysokého napätia z rozvodne Trnava západ.

„Výpadky trvali v noci zo štvrtka na piatok, postihnutých bolo vyše 6-tisíc odberných miest, predovšetkým v centre mesta a na sídlisku Družba. Pre väčšinu odberateľov bola dodávka obnovená do 1,5 hodiny, pre časť Malženíc a Špačiniec do troch hodín,“ uviedla hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM