Webnoviny - Futbal

Trnava proti Tirane už aj s Karhanom

Na FC Spartak Trnava čaká ďalšia náročná skúška v podobe dvojzápasu 2. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 vo futbale proti KF Tirana.

(WEBNOVINY) – Trnavčania môžu vo štvrtkovom prvom dueli v Albánsku rátať už aj s hráčmi, ktorí nemohli nastúpiť v 1. predkole proti FK Zeta Golubovci.

Týka sa to najmä rekordéra v pošte štartov za slovenskú reprezentáciu Miroslava Karhana, ale aj všetkých ostatných hráčov, ktorí prišli do Trnavy po uplynulej sezóne.

„U Pavla Malchárka a Mira Karhana sú všetky náležitosti hotové a obaja môžu nastúpiť v Tirane. Po odpykaní disciplinárneho trestu sa do zostavy vracia aj Ľuboš Hanzel a môžeme už počítať aj s Máriom Bicákom,“ povedal pre agentúru SITA pozitívne naladený tréner „spartakovcov“ Pavel Hoftych.

Vzápätí však smutnejším tónom hlasu pokračoval: „U niektorých hráčov je potrebné dotiahnuť administratívne záležitosti, pretože sa zmenila legislatíva. Musíme sa prezentovať originálnymi dokumentmi. Je to dosť komplikované. Je tam drobný problém so zrušením predchádzajúcej zmluvy Jirku Koubského, odcestuje však normálne s nami do Albánska. Funkcionári majú celú stredu na to, aby to dotiahli do konca.“

Vizitka KF Tirana:

Názov: Klubi i Futbollit Tirana Fanúšikovské zoskupenie: Tirona Fanatics Rok založenia: 1920 Štadión/ka­pacita: Štadión Selmana Stërmasiho/12 500 di­vákov Klubové farby: domáce dresy sú bielo-modré, vonkajšie čierne Predseda: Refik Halili Tréner: Julián Rúbio (Šp.) Domáce súťaže: 24 majstrovských titulov, 14-násobný víťaz Albánskeho pohára, 8-násobný víťaz Albánskeho superpohára Zaujímavosť: KF Tirana je najúspešnejším albánskym klubom. Tím získal 46 rôznych domácich trofejí.

S výnimkou spomenutého Koubského, ktorý posilnil Trnavu zo Slavie Praha, by mal mať kouč Hoftych k dispozícii všetkých svojich zverencov. Drobné zdravotné problémy však trápili Martina Vyskočila, ktorý prišiel z MŠK Žilina.

„Vyskočil by mal byť včas v poriadku. Najradšej by som bol, aby do zápasu mohli zasiahnuť všetci, vrátane Vyskočila a Koubského, ale ak sa to nepodarí, budeme to musieť riešiť za pochodu. O základnej zostave, ktorú som chcel poslať na trávnik, som mal jasno až do utorka približne do 15.00 h, keď sa začali kopiť problémy. Možno budem musieť improvizovať,“ uviedol na margo svojich plánov 44-ročný český kormidelník Trnavy a doplnil svoje očakávania vo štvrtkovom dueli: „V Tirane nás určite čaká obrovská horúčava a tiež veľká neznáma v podobe domáceho mužstva. Čaká nás určite väčšia kvalita, akú sme mali možnosť vyskúšať si proti FK Zeta. Musíme si vytvoriť také východiskové podmienky, aby sme doma mali o čo hrať. Naším cieľom je streliť nejaký gól a neinkasovať. Berieme všetko okolo nuly, ale zaujímavá by bola napríklad aj remíza 3:3.“

KF Tirana je najúspešnejším albánskym klubom. Tím získal 46 rôznych domácich trofejí (24 majstrovských titulov, 14-násobný víťaz Albánskeho pohára, 8-násobný víťaz Albánskeho superpohára). Trnavčania odleteli do Albánska v stredu o 11.00 h a vo štvrtkových nočných hodinách, bezprostredne po zápase proti Tirane, sa letecky presúvajú späť na Slovensko. Hlavným arbitrom štvrtkového stretnutia bude Rus Vladimir Kazmenko. Odvetný zápas je na programe vo štvrtok 21. júla o 19.00 h na Štadióne Antona Malatinského.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM