Lucia Lauková Správy

Trnava sa môže pochváliť letnou atrakciou: Nové fontány po zotmení hrajú farbami

V obnovenom Ružovom parku pred pár mesiacmi spustili aj tri nové fontány. Tie vyniknú najmä večer.

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa môže pochváliť letnou atrakciou: Nové fontány po zotmení hrajú farbami
8
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

V prerobenom Ružovom parku v Trnave je čo obdivovať nielen cez deň, ale aj po zotmení. Práve večer tu vyniknú tri nové podsvietené fontány.

„Ak večer dostanete chuť na prechádzku, určite neobíďte Ružový park. Pokojnú a zároveň čarovnú atmosféru tu dotvárajú fontány, ktoré sú vďaka špeciálnemu osvetleniu zaujímavo sfarbené,“ uvádza radnica na sociálnej sieti.

Fontány môžete obdivovať každý deň do 22.00 h.

Prečítajte si tiež

Obnova parku

Obnova Ružového parku v Trnave stála viac ako 3 milióny eur. Práce na jeho obnove sa začali v októbri 2021. Po vynútenej pauze spôsobenej počasím sa opäť rozbehli v roku 2022.

Práce boli ukončené v apríli 2023. Pribudli tu nové chodníky, lavičky a pergoly s popínavými ružami, fontána, lavice z bielej žuly či lúka s trvalkovými záhonmi. Návštevníci ocenia aj prístup k toku Trnávky a uvoľnenejší priestor záhrady Emmerovej vily s fontánou.

„Trnávka sa stala dominantným prvkom parku. Jej brehy sú regulované a návštevníci sa môžu k jej toku dostať bližšie po žulových schodoch s drevenými plochami určenými na posedenie. Spestrením vzniknutej lúky sú okrem lavičiek aj drevené ležadlá na oddych. Atmosféru dotvára večerné osvetlenie, ktoré je komponované samostatne k vodným prvkom i jednotlivým prvkom architektúry,“ dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

VEČERNÉ FONTÁNY V RUŽOVOM PARKU Ak večer dostanete chuť na prechádzku, určite neobíďte Ružový park. Pokojnú a zároveň...

Posted by Mesto Trnava on Monday, July 24, 2023
Večerné fontány v Ružovom parku
8
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM