Lucia Lauková Kultúra

Trnava sa pripravuje na Vianoce: O pár týždňov zažiari stromček a začnú sa adventné TRHY

Advent v Trnave sa začne 24. novembra. Na aký program sa môžeme tešiť tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa pripravuje na Vianoce: O pár týždňov zažiari stromček a začnú sa adventné TRHY
14
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Adventné trhy v Trnave sa začnú v piatok 24. novembra. Tešiť sa môžete na vystúpenia a najmä rozsvietenie vianočného stromčeka. V programe počas adventu nebudú chýbať Štyri adventné koncerty, Divadielka na radnici či Stredoveké trhy. Aký bude tohtoročný Advent v Trnave, priblížilo Mestské kultúrne stredisko Zaži v Trnave.

Mikuláš a Stredoveké trhy

Mikuláš na koči príde na Trojičné námestie v utorok 5. decembra a odštartuje koncert Mira Jaroša. Stredoveké adventné trhy sa budú konať posledný víkend pred Vianocami, od 15. do 17. decembra, na Mikulášskom námestí.

Prečítajte si tiež

Adventné koncerty

Ako ďalej informuje Mestské kultúrne stredisko Zaži v Trnave, všetky štyri decembrové nedele budú v Kostole Sv. Jakuba o 20.00 h patriť cyklu Štyri adventné koncerty. Prvá adventná nedeľa sa bude niesť v ľudovej nôte. Skupina BANDA a ženská spevácka skupina VRANKY z Nitry zaspievajú 3. decembra ľudové vianočné koledy z viacerých regiónov.

Druhá nedeľa bude patriť trnavskému speváckemu zboru Voci Allegre a Trnavskému komornému orchestru a tretiu decembrovú nedeľu môžete v klenbách kostola zažiť piesne z Čiech, Moravy a Sliezska. O tento mix sa postarajú skupiny Ensemble FLAIR a BLAženky. Štyri koncerty vyvrcholia v nedeľu po vianočných sviatkoch 28. decembra Simou Magušinovou s kapelou.

Mestská veža s lampášom

Počas utorkových večerov sa počas adventu môžete prihlásiť na rozprávkovú prehliadku Mestskej veže. „Obláčiky pary, mihotajúce svetlo lampášov a pikošky od sprievodcu vytvoria z výstupu na vežu nezabudnuteľný predvianočný moment. Keď dosiahnete 143. schod a otvoríte dvere na balkóne, z tmy sa vám zrazu pred očami vianočne rozžiari celé mesto. Vraj si k tomu môžete odkusnúť aj z čerstvého medovníka,“ dodáva Zaži v Trnave.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
FOTO: Adventné trhy v Trnave
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM