Lucia Lauková Správy

Trnava sa rozrastá: Vlani mesto skolaudovalo vyše 500 bytov a pribudnú ďalšie

Výstavba bytových domov by mala pokračovať aj v tomto roku. Vlani mesto vydalo niekoľko stavebných povolení.

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa rozrastá: Vlani mesto skolaudovalo vyše 500 bytov a pribudnú ďalšie
4
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Nedávno sme vás informovali o zámeroch investora prestavať bývalú ubytovňu na Kollárovej ulici. V prerobenom objekte má vyrásť 106 bytov, z toho 104 dvojizbových a 2 jednoizbové. Nejde o jedinú investíciu v Trnave, ktorá prispeje k navýšeniu počtu bytov.

„Spolu sa v roku 2019 povolilo 191 nových bytov, z toho v rodinných domoch 142 bytov. Skolaudovalo sa 519 bytov, z toho v rodinných domoch 142 bytov,“ prezradila hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Vlani bola ukončená výstavba bytových domov na viacerých lokalitách v Trnave. O tých s kolaudačným rozhodnutím nás informovala radnica.

Nové byty

61 bytov pribudlo v CITY RESIDENCE Trnava na Františkánskej, Štefánikovej, a Hradobnej uličke. Skolaudovaný bol aj bytový dom s polyfunkciou na Mikovíniho, kde vyrástlo 120 bytov. Ďalších 17 bytov pribudlo v bytovom dome na Paulínskej. Bytový dom Biela Labuť na Halenárskej ponúka 27 bytov.

Kolaudačné rozhodnutie dostal vlani aj bytový dom ALFA na rohu Klempovej a Novosadskej, ktorý ponúka 9 bytov a 1 apartmán. Bytový dom s vybavenosťou na ulici Titusa Zemana – IBV Pekné Pole VII ponúka 34 bytov a 11 apartmánov. Kolaudáciu má za sebou aj bytový dom s nebytovými priestormi REZIDENCIA, Paulínska, kde vyrástlo 42 bytov. Nové byty pribudli aj Novomestskej ulici, kde vzniklo spolu 163 bytov.

Dostali stavebné povolenie

Výstavba môže pokračovať aj v tomto roku. Mesto vlani vydalo niekoľko stavebných povolení. Povolenie dostal nový bytový dom so 14 bytmi na rohu Invalidskej a Jeruzalemskej. Viac bytov oproti pôvodnému zámeru bude aj v polyfunkčnom obytnom komplexe Žarnov. Spolu tento komplex ponúkne, oproti pôvodným 11 bytom, 29 nových bytov.

Mesto povolilo aj výstavbu polyfunkčného bytového domu Ulička v lokalite Zelený kríčok. Tu vyrastie 8 bytov a 5 apartmánov.

Nový bytový komplex

Tento rok by chcel súkromný investor spustiť aj výstavbu obytného komplexu Prúdy. Projekt už posúdili z hľadiska životného prostredia. Stavba by mala byť podľa zámeru dokončená v roku 2028. V novom komplexe má vyrásť 19 bytových domov a 8 kombinovaných objektov s funkciou služieb, nebytových priestorov, apartmánov a bytov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

V Trnave môže vyrásť 19 bytových domov: Komplex Prúdy dostal zelenú, VIZUALIZÁCI
4
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM