Šport

Trnava sa uchádza o titul Európske mesto športu: Záujem o športové aktivity rastie

Podujatí pre športových nadšencov je v Malom Ríme čoraz viac. Podporuje ich aj mesto, vďaka čomu sa Trnava môže stať Európskym mestom športu 2020.

Ilustračný obrázok k článku Trnava sa uchádza o titul Európske mesto športu: Záujem o športové aktivity rastie
Zdroj: TASR

Získanie titulu Európske mesto športu by pre miestnych športovcov otvorilo nové možnosti medzinárodnej spolupráce. Znamenalo by to nielen zviditeľnenie, ale aj zaradenie do siete miest športu v rámci Európy. „Vďaka tomu by sme mohli zdieľať svoje skúsenosti s ostatnými členmi, zo Slovenska sú medzi nimi aj Nitra, Banská Bystrica, Košice a Michalovce,“ uviedla Veronika Majtánová z komunikačného oddelenia na Mestskom úrade v Trnave.

Samospráva sa opiera o skutočnosť, že nielen záujem o športovanie medzi Trnavčanmi rapídne narastá. Šport dostáva podporu z mestského grantového systému. Financuje viac než sedemdesiat klubov, organizuje športové podujatia, rekonštruuje staré športoviská aj buduje nové.

Okrem počtu športovcov narastá aj množstvo športov, ktorým sa ľudia venujú. „Okrem futbalu sme známi aj v iných odvetviach, hostíme mnohé medzinárodné európske i svetové šampionáty v softbale, frisbee, volejbale, zápasení či cyklistike, spolupracujeme so športovými klubmi,“ dodala Majtánová.

Posudzovanie začne v apríli. Do Trnavy zavítajú komisári z hodnotiacej komisie pri Európskej únii. Budú hodnotiť športové aktivity, športoviská aj športovú infraštruktúru v Trnave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM