Webnoviny - Futbal

Trnava už aj s podporou fanúšikov a cieľom postúpiť

Hráči aj vedenie FC Spartak Trnava majú pred odvetou 2. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 proti albánskemu KF Tirana jediný cieľ - postup do ďalšej fázy kontinentálneho pohára číslo dva.

(WEBNOVINY) – Táto ambícia je reálne splniteľná, keďže zverenci Pavla Hoftycha remizovali v minulotýždňovom prvom dueli na ihrisku súpera 0:0 a na konte majú už postup z 1. predkola cez čiernohorský FK Zeta Golubovci.

„V prvom rade nás teší, že sme postúpili do 2. predkola EL UEFA. Výsledok, ktorý sme uhrali pred týždňom v Tirane, je dobrý, ale veľmi nebezpečný. Je to zároveň veľká výzva pre hráčov i funkcionárov klubu,“ povedal na stredajšej tlačovej konferencii generálny manažér „spartakovcov“ Jozef Valovič.

Cieľom je nedostať gól

Spokojnosť s výsledkom i situáciou pred odvetou vyslovil aj český kormidelník Trnavy Hoftych. „Sme radi z povzbudivého výsledku zo súperovho štadióna, ktorý je však veľmi zradný. Sme odhodlaní a s veľkou túžbou budeme hrať na víťazstvo. Prvoradým cieľom je nedostať gól. Chceme podať ešte lepší výkon ako v Tirane. Mužstvo je dobre pripravené, motivované a odhodlané postúpiť cez 24-násobného majstra Albánska do 3. predkola,“ avizoval Hoftych, ktorému vo štvrtok nepomôže zranený útočník Koro Kone.

Ten si nezahrá ešte ďalšie dva týždne. Trnavčanom bude chýbať aj Mária Bicáka, ktorý sa zranil vo víkendovom ligovom dueli proti Dunajskej Strede, otázny je štart Ladislava Tomačeka. „Koro Kone a Bicák nenastúpia, ale Tomaček by to mohol zvládnuť. Všetci ostatní sú zdravotne v poriadku,“ uviedol na margo zdravotného stavu kádra Hoftych.

„Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili do 3. predkola a hlavne sme radi, že sme našli pochopenie u fanúšikovského tábora, ktorý už prejavil ambíciu opäť spolupracovať s mužstvom a byť jeho dvanástym hráčom na trnavskom štadióne,“ doplnil defenzívny stredopoliar Spartaka Marek Kaščák, ktorý narážal na bojkot priaznivcov z konca minulej sezóny.

Na stredu pôvodne avizovaný tréning albánskeho mužstva v čase štvrtkového zápasu (19.00 h) sa neuskutoční, rovnako ani tlačová konferencia FK Tirana. Albánsky tím priletí do Budapešti neplánovane neskôr (až okolo 16.30 h, pozn.) a odtiaľ sa autobusom presunie do Trnavy, kam by mal doraziť približne o 20.00. Funkci­onári Spartaka však umožnili KF Tirana absolvovať vo štvrtok predpoludním tréningovú jednotku na náhradnom ihrisku.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM