Dominika Handzušová Samospráva

Trnava vyčlenila na dotácie takmer 137-tisíc eur: Kategórie aj so zvláštnou novinkou

Trnavská samospráva opäť vyhlásila súťaž o získanie dotácií. Trnava vyčlenila na tento účel 136 640 eur. Pozrite si v akých kategóriách môžete žiadať o príspevky a čoho presne sa vlastne týka zaujímavá novinka.

Ilustračný obrázok k článku Trnava vyčlenila na dotácie takmer 137-tisíc eur: Kategórie aj so zvláštnou novinkou
Foto: Dominika Handzušová

Mesto Trnava vyhlasuje súťaž o získanie dotácií na aktivity v oblastiach kultúry, mládeže, športu, charity, ekológie, zdravotne postihnutých, zdravia a protidrogovej prevencie a adaptácie na zmenu klímy.

Lepšie reakcie na výrazné zmeny počasia

V aktuálnom rozpočte mesta neboli na rok 2015 vyčlenené finančné prostriedky na oblasť Výchova a vzdelávanie a vznikla nová oblasť s názvom Adaptácia na zmenu klímy. Radnica tak chce podporiť rôzne projekty. Dôraz sa kladie na letné horúčavy. V praxi ide napríklad o jazierka, fontány a vegetáciu, ktoré by zadržiavali a využívali zrážkovú vodu, či tienenie formou prístreškov a pergol.

O väčších sumách rokujú poslanci

V jednom roku je možné podať najviac dve žiadosti, pričom účel nesmie byť rovnaký. Doručiť ich možno na adresu mesta (Hlavná 1, 917 71 Trnava) do 27. februára. Vzorové tlačivá sú zverejnené na internetovej stránke mesta v sekcii Občan – Úradné tlačivá.

Podľa všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta bude o čiastkach do tisíc eur rozhodovať primátor, medzi tisíc a tritisíc eur mestská rada a nad tritisíc eur mestské zastupiteľstvo.

Zoznam aktivít a oblastí, v ktorých možno žiadať o dotácie:

  • športové aktivity
  • aktivity mládeže
  • záujmová umelecká činnosť a kultúrne aktivity
  • charita
  • zdravotne postihnutí
  • zdravie a protidrogová prevencia
  • ekológia a životné prostredie
  • adaptácia na zmenu klímy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM