Júlia Vargová Futbal Šport

Trnava zdolala Krásno nad Kysucou: Postúpila do štvrtého kola Slovnaft Cupu

Trnava vyhrala v stredajšom dueli tretieho kola Slovnaft Cupu na ihrisku TJ Tatran Krásno nad Kysucou 4:0.

Ilustračný obrázok k článku Trnava zdolala Krásno nad Kysucou: Postúpila do štvrtého kola Slovnaft Cupu
Zdroj: TASR

Ako informoval klubový web Spartaka Trnava, tréner bílych andelov nechal na rozdiel od pohárového stretnutia v Bánovej viacerých hráčov základnej zostavy odpočívať. Šancu tak hneď od úvodu dostali mladíci ako Kelemen, Gamboš a prvýkrát od vystúpenia v Plovdive si zahral aj Menich.

„Trnavčania svojho súpera zavreli na jeho polovici, ale cez prehustený stred sa nedokázali dlho dostať do šestnástky alebo k strele na bránku. Až po dvadsiatich minútach sa pekne uvoľnil Dangubič, našiel voľného Tavaresa, ktorý otvoril skóre,“ uvádza FC Spartak Trnava.

O dvoj-gólový rozdiel sa vďaka Maslíkovi postaral Kelemen svojim úvodným gólom v červeno-čiernom drese.

Keď následne Záhumenského prihrávku minuli Tavares a Kelemen, Oršula ju posunul Dangubičovi a ten zblízka skóroval na 0:3.

„Dangubič mal obrovskú šancu aj na začiatku druhého polčasu, ale tentoraz v dobrej pozícii netrafil bránku. Po peknej akcii Dangubiča s Kelemenom sa do zakončenia dostával striedajúci Mihálek, ale brankár Kulich mu zobral loptu z kopačky,“ opisuje klub priebeh zápasu.

„V 87. min sa s chuťou hrajúci Dangubič dostal do šestnástky, kde obišiel dvoch obrancov až kým ho Pleva nefauloval a tradičný exekútor pokutovýchkopov Mitrea uzavrel skóre zápasu, v ktorom obhajca pohára vyradil treťoligový Tatran Krásno nad Kysucou,“ dodáva FC Spartak Trnava na svojej stránke.

TJ Tatran Krásno nad Kysucou – FC Spartak Trnava 0:4 (0:3)

Góly: 20. Tavares, 28. Kelemen, 40. Dangubič, 88. Mitrea (z 11 m)

TJ Tatran Krásno nad Kysucou: Kulich – Marčan, Maslík, Chupáč, Novotný – Kapusniak, Pleva, Ďuratý, Koleno (78. Pagáč) – Ševčík (65. Kocifaj), Gábor (72. Kopásek).

FC Spartak Trnava: Bolek – Diogo, Menich, Mitrea, Záhumenský – Oršula, Dangubič, Gamboš, Tešija (55. Horvát) – Tavares (46. Mihálek), Kelemen (67. Kotlár).

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Jozef Šino, tréner TJ Tatran Krásno nad Kysucou, pre klubový web uviedol: „Bolo nám cťou privítať taký kvalitný a historicky úspešný tím ako je Spartak Trnava. Chceli sme čo najdlhšie vydrať bez inkasovaného gólu. Kvalita sa však ukázala, a keď prehrávate do polčasu 0:3, tak je o zápase rozhodnuté. Mali sme až prílišný rešpekt, možno sme mohli boli odvážnejší, ale Trnava bola lepšia, vyhrala zaslúžene a ja jej prajem veľa úspechov ďalších kolách.“

Ricardo Chéu, tréner FC Spartak Trnava, dodal: „Čaká nás dôležitý zápas v lige a niekedy nie je jednoduché motivovať hráčov na takýto duel. Odohrali sme veľmi dobrý prvý polčas, s veľkou intenzitou a nasadením. V druhom polčase sme trocha poľavili, ale to už sme mali zápas pod kontrolou a vedeli sme, že postúpime do ďalšieho kola. To bolo naším cieľom a zároveň sme chceli šetriť kľúčových hráčov pred zápasom so Slovanom.“

Foto: Ilustračné

Pozrite si aj zábery z minuloročného finále Slovnaft Cup-u, v ktorom Spartak porazil Žilinu a stal sa tak víťazom Slovenského pohára vo futbale.

Finále Slovnaft Cup-u medzi Spartakom Trnava a Žilinou
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM