Samospráva

Trnavčania by mohli mať novú rekreačnú zónu: Projekt vypracuje ateliér z Brna

Trnavská radnica si nechá vypracovať projektovú dokumentáciu na novú rekreačnú zónu, ktorá má vyrásť v lokalite Kravský pasienok.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania by mohli mať novú rekreačnú zónu: Projekt vypracuje ateliér z Brna
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Brniansky Atelier Fontes by mal na základe výsledku verejného obstarávania realizovať projektovú dokumentáciu pre mesto Trnava v lokalite Kravský pasienok II (sever).

Mesto má zámer vybudovať novú rekreačno-oddychovú zónu, pre jej potreby pred krátkym časom odkúpilo Kravský pasienok od súkromného vlastníka.

Vodná plocha aj kúpanie

Vzhľadom na nízku ekologickú stabilitu územia v katastrálnom území Trnavy a nutnosť adaptácie krajiny na klimatické zmeny chce radnica vytvoriť na ornej pôde prírode blízke biotopy, predovšetkým vodný, mokraďový, lesný, lesoparkový, lúčny, trávnatý, podľa podmienok územia a podmienok strategických dokumentov mesta.

„Na ploche Kravského pasienka o výmere cca 8,42 ha má vzniknúť veľkoplošná prírodná vodná plocha/plochy s prirodzenou samočistiacou schopnosťou a brehovým litorálnym pásmom,  podmienkami pre prírodné kúpanie, upravenými prístupmi k vode, pobytovými brehovými terasami a plážou a prírode blízkym okolím upraveným najmä stromovou a lúčnou plošnou vegetáciou,“ uvádza sa v súťažných pokladoch.

Prečítajte si tiež

Vyhodnotenie súťaže

Do súťaže sa podľa informácií, zverejnených vo vestníku verejného obstarávania, prihlásili dvaja uchádzači, obaja z iných členských štátov EÚ.

Hodnota zákazky je 136 350 eur bez DPH.

Od víťaza sa očakáva okrem iného architektonický koncept riešenia, realizačný projekt, prípadná súčinnosť v procese verejného obstarávania na výber zhotoviteľa stavebných prác a tiež projekt rozvojovej starostlivosti na desať rokov.

Atelier Fontes v roku 2016 spolupracoval, ako uvádza na svojom webe, s mestom Trnava na revitalizácii toku Trnávka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM