Monika Hanigovská Rôzne

Trnavčania môžu nominovať: TTSK hľadá výnimočných pracovníkov v oblasti kultúry

Trnavský samosprávny kraj udelí cenu za vynikajúce tvorivé výkony a mimoriadne výsledky v oblasti kultúry. Trnavčania môžu navrhnúť svojho favorita.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania môžu nominovať: TTSK hľadá výnimočných pracovníkov v oblasti kultúry
Zdroj: TASR

Ešte do konca tohto týždňa je možnosť navrhnúť na ocenenie pracovníkov v oblasti kultúry z Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorí dosiahli vynikajúce tvorivé výkony a mimoriadne výsledky. Ocenenia bude TTSK odovzdávať pri príležitosti májového Medzinárodného dňa múzeí.

„Nominácie môžu predkladať združenia, inštitúcie, organizácie a občania Slovenskej republiky na nominačnom liste spolu s písomným súhlasom na odbor kultúry TTSK,“ informoval hovorca TTSK Patrik Velšic.

Dokumenty si môžete stiahnuť TU.

Koho možno nominovať

Ocenenia je možné udeliť osobám aktívne pôsobiacim v odvetví kultúry, a to za celoživotnú prácu a mimoriadne výsledky dosiahnuté v oblasti kultúry, vzdelávania, vedeckovýskumnej činnosti a za prácu a výsledky regionálneho, celoštátneho a medzinárodného významu, ktoré robia dobré meno kultúre TTSK a prispievajú k rozvoju a ochrane kultúry a kultúrneho dedičstva Slovenskej republiky.

Uzávierka prihlášok je 6. apríla.

TTSK je zriaďovateľom osemnástich kultúrnych inštitúcií v siedmich okresoch kraja. V Trnave to je Divadlo Jána Palárika, Západoslovenské múzeum, Galéria Jána Koniarka, Knižnica Juraja Fándlyho a Trnavské osvetové stredisko, v Senici Záhorské osvetové stredisko, Záhorská knižnica a Záhorská galéria Jána Mudrocha.

V Hlohovci pracuje Vlastivedné múzeum a tiež Hvezdáreň a planetárium Milana Rastislava Štefánika a v Piešťanoch Balneologické múzeum Imricha Wintera. Dunajská Streda je sídlom Žitnoostrovského múzea a Žitnoostrovskej knižnice, v Galante pôsobí v pôsobnosti TTSK Vlastivedné múzeum, Galantská knižnica a Galantské osvetové stredisko. Záhorské múzeum sídli v Skalici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR / DPB, a.s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM