han Samospráva

Trnavčania, od júla sa PRIPRAVTE: Rezidentské parkovanie sa chystá aj na Družbe a Špíglsále!

Mesto Trnava plánuje od júla inštalovať ďalšie tri nové zóny rezidentského parkovania.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčania, od júla sa PRIPRAVTE: Rezidentské parkovanie sa chystá aj na Družbe a Špíglsále!
3
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Na štvrtok 21. apríla zvoláva k otázke stretnutia občanov, pre lokalitu Špíglsál – ulicu Hospodársku s okolím a Andreja Hlinku s priľahlými ulicami do zasadačky mestského zastupiteľstva, pre dotknuté ulice na sídlisku Družba – Tehelná, Hlboká, Bučianska do zasadačky v objekte. malometrážnych bytov. Informovala o tom hovorkyňa Veronika Majtánová.

Následne o rezidentskom parkovaní budú rokovať poslanci mestského zastupiteľstva na svojej aprílovej schôdzi. Podľa návrhu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) majú byť sadzby parkovného pri všetkých formách úhrady – SMS správou, webovou aplikáciou DataMesta, parkovacím automatom a parkovacou kartou na Družbe rovnaké, ako sú v už fungujúcich rezidentských zónach na Ulici Ľ. Podjavorinskej a Spartakovskej.

„Totožná má byť aj doba spoplatnenia – nonstop počas celého dňa sedem dní v týždni, keďže sú tieto lokality zaťažené parkujúcimi vozidlami v dennom i nočnom čase,“ uviedla hovorkyňa. V lokalite na Družbe parkujú vozidlá pacientov, idúcich na mestskú polikliniku, tiež klienti Sociálnej poisťovne, zamestnanci daňového úradu a aj najväčšieho obchodného centra v meste, ktoré sa tam nachádzajú.

„V zóne na Špíglsáli od Ulice A. Hlinku sú navrhované ceny nižšie a platiť by sa tam malo iba v pracovných dňoch medzi 8.00 a 18.00 h,“ doplnila hovorkyňa.

Regulácia parkovania v prvých dvoch rezidentských zónach priniesla podľa Majtánovej v krátkom čase výsledky. „Počet áut v týchto lokalitách sa znížil, vďaka čomu majú domáci vyššiu šancu zaparkovať pri svojom bydlisku. Samospráva má v úmysle rozšíriť reguláciu aj do ďalších častí mesta, ktoré čelia problémom v statickej doprave,“ dodala.

Ďalšie opatrenia pre určené lokality sú v návrhu VZN, ktoré je zverejnené na webe mesta. Ide o 48-hodinový kredit na rok na bezplatné parkovanie pre návštevy u rezidentov, a to vrátane tých, čo auto nevlastnia a rozšírenie parkovacej zóny B na Starohájsku ulicu k poliklinike.

Zóna R3 (Tehelná, Hlboká, Bučianska, V jame)

Zóna R4 (Hospodárska, Hodžova, Kalinčiakova, Ferka Urbánka, A. Sládkoviča, Študentská, Juraja Fándlyho)

**Zóna R5 (Andreja Hlinku, Komenského, Ferka Urbánka, Boženy Němcovej, Parková, Bradlanská, A. Sládkoviča, Eleny Maróthy Šoltésovej, Tomášikova, Študentská, Petra Pazmáňa, Františka Veselovského, Vladimíra Roya, Jána Sambucusa, Štefana Cyrila Parráka, Juraja Fándlyho). **


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

K1. júlu 2022 by mali v Trnave vzniknúť tri nové rezidentské zóny
3
Galéria
Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM